Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Natuurlijk wil je het maximale uit je zonnepanelen halen en de levensduur verlengen. Maar hoe lang gaan zonnepanelen mee en kun jij daar zelf ook nog wat aan doen? Een goede vraag en door snel verder te lezen worden je vragen beantwoord. 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee? Lees het hier!

Er wordt gezegd dat zonnepanelen gemiddeld 25 jaar meegaan. Hierdoor wordt het ook gezien als een duurzame investering. Je hebt er namelijk lang plezier van. Dankzij de zonne energie kun jij veel besparen op je energierekening. Toch moet er eerst goed gekeken worden of dat het dak wel geschikt is voor panelen of niet.

Een omvormer heb je ook nodig bij de zonnepanelen, het zet namelijk de geproduceerde gelijkstroom om naar stroom die je in je woning kunt gebruiken. Soms moet deze vervangen worden. Een omvormer gaat vaak tussen de 10 en 20 jaar mee en het beste kan er gekozen worden voor een omvormer van hoge kwaliteit. 

Verdiep je ook goed in de terugverdientijd, deze hangt af van hoeveel panelen je hebt en hoe de panelen zijn geplaatst (veel zon of weinig zonuren per dag). Maar investeren is in ieder geval een goede keuze als de panelen op een gunstige plaats kunnen liggen.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee

Lange levensduur zonnepanelen

Het is niet vanzelfsprekend dat je zonnepanelen heel lang meegaan, dit hangt namelijk ook af van een aantal factoren. Dit begint al bij de installatie. Alle panelen moeten namelijk op de juiste manier worden geplaatst en aangesloten. Ook de kwaliteit en het onderhoud spelen een rol bij de levensduur van jouw panelen. 

Je kunt als je zonnepanelen wil laten plaatsen navraag doen naar de verwachte levensduur van de panelen. Let hierbij goed op de economische levensduur en de technische levensduur. Er zijn namelijk verschillende zonnepanelen en die hebben allemaal weer een andere gemiddelde levensduur en verwachte opbrengst. Zonnepanelen onderhouden is in ieder geval het beste wat je kunt doen om de levensduur van zonnepanelen te verlengen.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Binnen 1 minuut geregeld!

Zonnepanelen levensduur verlengen

Als je graag langer wil genieten van je zonnepanelen, ben er dan zuinig op. Zorg om te beginnen voor goed onderhoud. Meestal hoef je ze niet schoon te maken, maar soms kan dat toch noodzakelijk zijn als ze echt vies zijn. Maar meestal is een regenbui voldoende om het vuil te verwijderen. Zijn de panelen toch regelmatig vies? Dan kun je deze maar beter schoon laten maken. De levensduur van zonnepanelen kan dus verlengd worden, als je er goed voor zorgt. Kies bij de aanschaf ook voor hoogwaardige zonnepanelen. De meeste zonnepanelen die je door een goede installateur laat plaatsen gaan langer mee.

Je moet daarom goed kijken naar welke fabrikanten er zijn, maar ook welke omvormers zij leveren. Ook hierin zijn grote verschillen op te merken. Bereken daarom op je gemak wat je normaal verbruikt aan energie, laat dan nagaan hoeveel panelen je nodig hebt en kies dan voor duurzaamheid. Laat de installateurs de panelen plaatsen en dan kun jij snel rekenen en ervaren hoe het in de praktijk is om met zonnepanelen te werken. Verleng de levensduur met onze tips en haal er het maximale uit, dan is het de investering meer dan waard.