Kosten zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De kosten voor zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen zijn een investering in duurzame energie die zichzelf op de lange termijn kan terugbetalen. De totale zonnepanelen kosten kunnen flink verschillen. Het is bijvoorbeeld eerst belangrijk om de verwachte opbrengst in kaart te brengen. Hoeveel opgewekte stroom heeft een gemiddeld huishouden nodig? En wat is het aantal zonnepanelen dat daarbij hoort. De kosten van zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

kosten zonnepanelen

Gemiddelde kosten voor zonnepanelen

Om je gelijk een indicatie te geven over de kosten van zonnepanelen, hebben we hieronder een indicatie gezet van de gemiddelde kosten. Zo weet je bijvoorbeeld wat 10 zonnepanelen kosten, maar ook wat de kosten zijn als je er meer of minder wilt!

4 Zonnepanelen: €3500 – €4000
6 Zonnepanelen: €4000 – €4500
8 Zonnepanelen: €4500 – €5000
10 Zonnepanelen: €5000 – €5500
12 Zonnepanelen: €5500 – €6000

Uiteraard kunnen de kosten verschillen. Bij de ene zonnepanelen installateur zijn de kosten hoger dan bij de ander.

1. Type zonnepanelen:

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, zoals monokristallijne, polykristallijne en dunne-film zonnepanelen. Elk type heeft zijn eigen prijskaartje en prestatiekenmerken. Monokristallijne zonnepanelen hebben bijvoorbeeld meestal een hoger rendement, maar kunnen ook duurder zijn dan polykristallijne panelen. Daarnaast is het ook slim om goed na te denken over het type micro omvormers die je nodig hebt.

2. Installatiekosten:

Naast de kosten van de zonnepanelen zelf, moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Deze omvatten arbeidskosten, montagematerialen en eventuele aanpassingen aan je dak. De installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het systeem en de complexiteit van de installatie. De kosten kunnen verschillen aan de hand van het aantal panelen dat je nodig hebt.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

3. Rendement op investering:

Hoewel de initiële kosten misschien hoog lijken, is het belangrijk om het rendement op je investering te overwegen. Zonnepanelen kunnen je energierekening aanzienlijk verlagen en in sommige gevallen zelfs overschotten aan energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, wat je inkomsten kan genereren.

Je wilt je jaarlijkse opbrengst en dus ook de jaarlijkse besparing weten zodat je de terugverdientijd zonnepanelen kunt berekenen. Het is een slimme investering, maar het is eerst nodig dat je de hoeveel stroom die je nodig hebt in kaart brengt. Pas daarna kun je antwoord geven op de vraag: wat kosten zonnepanelen?

4. Subsidies en regelingen:

In sommige regio’s zijn er subsidies, belastingvoordelen of andere stimuleringsmaatregelen beschikbaar om de kosten van zonnepanelen te verlagen. Het is de moeite waard om te onderzoeken of er dergelijke programma’s zijn waar je gebruik van kunt maken. Op dit moment kun je profiteren van vrijstelling van BTW voor de zonnepanelen.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

5. Kwaliteit en garanties:

Goedkopere zonnepanelen kunnen aantrekkelijk lijken, maar het is essentieel om de kwaliteit en garanties niet uit het oog te verliezen. Kies altijd voor gerenommeerde merken met een bewezen staat van dienst en een degelijke garantie, zodat je investering op lange termijn beschermd is.

6. Energiebehoefte:

Je energieverbruik speelt een rol bij het bepalen van de kosten van je zonnepanelen. Een grotere energiebehoefte betekent mogelijk dat je meer panelen nodig hebt, wat de initiële kosten kan verhogen.

Zonnepanelen plaatsen

Vergelijk de kosten van verschillende zonnepanelen installateurs

Bij Go Zonnepanelen helpen we je graag bij het vergelijken van offertes van verschillende zonnepanelen installateurs. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van prijs, kwaliteit en service.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Investeer in zonnepanelen

Houd er rekening mee dat investeren in zonnepanelen een lange termijn beslissing is. Hoewel de initiële kosten misschien een investering vergen, kunnen zonnepanelen een aanzienlijke impact hebben op je energierekening en het milieu. Onze missie is om jou te voorzien van de nodige informatie en ondersteuning om de overstap naar zonne-energie zo soepel en lonend mogelijk te maken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe zonnepanelen je kunnen helpen bij het besparen van geld en het verminderen van je ecologische voetafdruk!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor beste zonnepanelen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1