Oriëntatie zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Optimale oriëntatie van zonnepanelen

Bent u geïnteresseerd in zonne-energie en wilt u het meeste halen uit uw slimme investering in zonnepanelen? De oriëntatie van zonnepanelen is een cruciale factor die de stroomopwekking aanzienlijk kan beïnvloeden. Bij gozonnepanelen.nl begrijpen we het belang van een optimale plaatsing van uw zonnepanelen voor de hoogst haalbare opbrengst.

Orientatie zonnepanelen

Waarom is oriëntatie zo belangrijk?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische stroom. Echter, de hoeveelheid zonlicht die op een zonnepaneel invalt, kan sterk variëren afhankelijk van de oriëntatie van de panelen. De oriëntatie van zonnepanelen refereert aan de richting waarin de panelen zijn geplaatst en de hoek waaronder ze zijn geïnstalleerd.

Ideale oriëntatie zonnepanelen voor maximale zonneschijn

In Nederland is een zuiden gerichte oriëntatie over het algemeen het meest ideaal. Een dak dat naar het zuiden is gericht, ontvangt de meeste zon over de dag verspreid. Zonnepanelen die in deze richting geleidt zijn, kunnen profiteren van optimale zonne-energieopname.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Rekening houden met schaduw

Een van de twee negatieve gevolgen van een verkeerde oriëntatie is schaduw. Schaduw op de zonnepanelen kan stroomopwekking aanzienlijk verminderen en zelfs tot schade aan de panelen leiden. Het negatieve gevolg is de de zonnecel heet wordt en daardoor overmatig gaat slijten. Daarom wordt elke gebouw bekeken en de schaduwfactor van elk zonnepaneel geëvalueerd door onze gespecialiseerde installateurs.

Hellingshoek: een kritiek detail

De ideale hellingshoek van zonnepanelen op een schuin dak is ook essentieel voor een optimale stroomproductie. Een incorrecte hellingshoek kan de opbrengst verlagen en dus het rendement ervan kleiner maken. Wij zorgen voor de correcte uitvoering om zo het negatieve effect van een verkeerde hellingshoek te voorkomen.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Zonnepanelen richting bij verschillende daktypes

Voor daken die niet naar het zuiden gericht zijn, zoals oost-west georiënteerde daken, zijn er ook mogelijkheden om zonne-energie effectief te benutten. Onze installateurs kunnen panelen serie geschakeld plaatsen om zo te verzekeren dat de opbrengst nog steeds aanzienlijk is.

Installatie door ervaren professionals

Een gespecialiseerde installateur van gozonnepanelen.nl kan uw dak en de omgeving, zoals de nabijheid van woning hogere gebouwen, analyseren om de beste ligging voor uw zonnepanelen te bepalen. Elk gebouw verschilt en onze experts hebben de ervaring om een optimale oplossing voor uw situatie te vinden.

Zonnepanelen plaatsen

Het tweede negatieve gevolg van onjuiste oriëntatie

Een tweede negatief gevolg van onjuiste oriëntatie kan zijn dat de zonnepanelen in de schaduw liggen op de momenten dat er het meeste zonlicht beschikbaar is. Dit kan voorkomen bij hogere gebouwen in de nabijheid of natuurlijke elementen die op bepaalde tijdstippen voor schaduw zorgen.

Gebruik van technologische hulpmiddelen

Om de negatieve gevolgen van schaduw te minimaliseren, maken we bij gozonnepanelen.nl gebruik van bypass en blocking diodes. Deze elektronische onderdelen zorgen ervoor dat, als een bepaalde zonnecel in de schaduw ligt, dit geen negatief effect heeft op de rest van de zonnepanelen die wel in het zonlicht liggen.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Opbrengst en rendement optimaliseren

De oriëntatie van zonnepanelen is direct gerelateerd aan de opbrengst en het rendement van uw zonne-energiesysteem. Een zonnepaneel dat optimaal georiënteerd is, zal gedurende de dag het maximale aantal zonne-uren benutten, wat resulteert in een hogere elektrische stroomproductie. Dit betekent dat de panelen efficiënter werken en meer energie genereren, wat leidt tot snellere terugverdientijden en een hoger rendement op uw investering. Bij gozonnepanelen.nl zetten we onze expertise in om te zorgen dat elk paneel zo wordt geïnstalleerd dat het de meeste zon vangt, rekening houdend met lokale omstandigheden zoals schaduw, oriëntatie, en de hellingshoek van uw dak, zodat uw zonnepanelen het hele jaar door optimaal laten renderen.

Op meer dan een miljoen daken in Nederland zijn al zonnepanelen geïnstalleerd. Dit zullen er in de toekomst alleen nog maar meer worden! Hoe meer zonlicht jouw zonnepanelen generen, hoe beter je jouw huishoudelijke apparatuur van stroom kunt voorzien. Hiervan schiet het rendement omhoog en dát wil je. Niet te vergeten: hoe meer stroom je opwekt, hoe sneller je onafhankelijk wordt. Wil je meer informatie? Vraag dan vandaag nog een gratis offerte aan!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor uw zonnepanelen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1