Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Thuisbatterij zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

In een tijd waarin duurzaamheid en energieonafhankelijkheid steeds belangrijker worden, is het essentieel om te begrijpen hoe thuisbatterijen met zonnepanelen kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijk en kosteneffectief energiebeheer in uw huis.

Zonne energie: de basis van een groene toekomst

Zonnepanelen zijn een fantastische manier om zonne energie te benutten. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor huishoudens hun eigen stroom opwekken. Deze opgewekte zonnestroom is niet alleen groene stroom, maar vermindert ook uw afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnet.

Opgewekte stroom slim gebruiken

Wanneer uw zonnepanelen stroom opwekken, wordt deze energie meestal direct gebruikt. Echter, er zijn momenten waarop uw zonnepanelen meer stroom opgewekt dan u verbruikt. Dit is waar de thuisbatterij een cruciale rol speelt.

Thuisbatterij zonnepanelen

Thuisbatterij: uw persoonlijke energieopslag

Een thuisbatterij, vaak gekoppeld aan zonnepanelen, stelt u in staat om opgewekte energie op te slaan voor later gebruik. Met een geïntegreerde omvormer zet de batterij gelijkstroom om in wisselstroom, waardoor de opgeslagen stroom bruikbaar wordt voor huishoudelijke apparaten. Dit is vooral nuttig wanneer niet de zon schijnt. U kunt beter uw eigen stroom gebruiken, maar aangezien u maar een deel van de stroom die u opwekt meteen verbruikt, biedt een thuisbatterij uitkomst. U kunt dan stroom opslaan. Mensen met een thuisbatterij gebruiken 62% van de opgewekte stroom zelf. Dat is het dubbele van zonnepaneelbezitters zonder een thuisbatterij. Een elektrische auto kan in principe ook goed als thuisbatterij fungeren.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Voordelen in een schommelende energiemarkt

Met schommelende energieprijzen biedt een thuisbatterij een milieuvriendelijk alternatief om zelfvoorzienend te zijn. In combinatie met zonnepanelen, werkt uw thuisbatterij als een buffer. Dit betekent dat u stroom kunt gebruiken uit twee kanten: direct van uw zonnepanelen of uit de opgeslagen energie in uw batterij.

Zonnepanelen installatie: volledig of gedeeltelijk onafhankelijk

Een thuisbatterij vergroot de efficiëntie van uw zonnepanelen installatie. U wordt niet alleen minder afhankelijk van het net voor uw energie, maar u kunt ook meer duurzame stroom gebruiken. Door energie op te slaan in een thuisaccu, heeft u voldoende opgewekte zonne energie als reserve voor momenten dat de panelen minder opwekken.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Is een thuisaccu interessant voor u?

Of een thuisaccu voor u interessant is, hangt af van verschillende factoren. De capaciteit van uw zonnepanelen, uw energieverbruik, en uw wens om onafhankelijk te zijn spelen allemaal een rol. Met een grote capaciteit thuisbatterij kunt u bijna volledig onafhankelijk zijn van het net.

Thuisbatterij kopen: waar moet u op letten?

Als u overweegt een thuisbatterij te kopen, is het belangrijk om te weten dat u deze het beste meteen bij uw zonnepanelen aanschaft. Zo zorgt u ervoor dat u de meeste stroom die uw panelen opwekken, effectief gebruikt. Wanneer uw thuisbatterij vol is, kunt u nog steeds stroom terugleveren aan het net.

Technologie achter de thuisbatterij

Moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, zijn efficiënt en hebben een lange levensduur. Ze zijn ideaal voor het opslaan van de elektriciteit die door uw zonnepanelen wordt opgewekt. Bovendien kunnen ze ook gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s.

Zonnepanelen plaatsen

Milieu centraal in uw keuze

Bij het kiezen van een thuisbatterij is het belangrijk om de milieubelasting in overweging te nemen. Hoewel batterijen een goede ontwikkeling zijn in de richting van duurzame energieopslag, is het belangrijk om te kiezen voor opties met de minste milieubelasting.

Integratie met het energienet

Een thuisbatterij kan naast het opslaan van energie ook functioneren als buffer voor het energienet. U kunt overtollige energie terugleveren aan het net of deze opslaan voor eigen gebruik op een later moment. Met de huidige salderingsregeling kunt u nog steeds profiteren van het terugleveren van energie.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Een slimme investering voor de toekomst

Het investeren in een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen is een slimme keuze voor de toekomst. U wordt niet alleen meer energieonafhankelijk, maar draagt ook bij aan een duurzamere wereld. Met de juiste configuratie en capaciteit kan uw thuisbatterij u helpen om uw energierekening aanzienlijk te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor verschillende afmetingen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1