Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Verticale zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De opkomende trend van verticale zonnepanelen

Verticale zonnepanelen zijn een opkomende trend. Deze zonnepanelen, ook bekend als zonnepanelen verticaal geplaatst, bieden een innovatieve oplossing voor energieopwekking. Vooral in stedelijke omgevingen, waar ruimte beperkt is, bieden verticale zonnepanelen uitkomst.

Verticale zonnepanelen

Voordelen verticale zonnepanelen

De voordelen van verticale zonnepanelen zijn aanzienlijk. Ten eerste zijn ze ideaal voor plaatsing op gevels en muren, waar traditionele, horizontale panelen niet altijd passen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor stedelijke gebieden waar de ruimte op daken beperkt is. Bovendien hebben verticale zonnepanelen genoemd een esthetische waarde; ze kunnen deel uitmaken van gevelrenovatie en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze naadloos integreren met het ontwerp van je woning of kantoor.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Hoe worden verticale zonnepanelen geplaatst tegen gevels

De plaatsing van zonnepanelen op gevels vereist een specifieke aanpak. Allereerst wordt de gevel geïnspecteerd om te beoordelen of deze geschikt is voor de installatie. Dit houdt in dat de constructie sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de panelen te dragen. Vervolgens worden de panelen met speciale bevestigingsmaterialen op de muur geplaatst. Deze bevestigingsmaterialen zorgen ervoor dat de panelen veilig en duurzaam op hun plaats blijven, rekening houdend met factoren zoals windbelasting en weersinvloeden.

Bij het monteren van de zonnepanelen wordt ook rekening gehouden met de optimale hellingshoek en oriëntatie ten opzichte van de zon, hoewel dit bij verticale installaties minder flexibel is dan bij dakmontage. Installateurs zorgen ervoor dat de panelen zo worden geplaatst dat ze maximale zonlichtopvang realiseren binnen de beperkingen van de gevel oriëntatie. Dit kan betekenen dat de panelen niet direct naar het zuiden staan, maar toch een aanzienlijke hoeveelheid zonne-energie kunnen opwekken.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Amorf zonnepanelen en dunne film technologie

Een veel gebruikte technologie in verticale zonnepanelen is de amorf zonnepanelen technologie. Deze panelen zijn gemaakt van dunne film en zijn flexibeler dan standaard zonnepanelen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker op diverse oppervlaktes zoals gevels en muren worden geplaatst.

Nadelen verticale zonnepanelen

Zoals bij elke technologie zijn er voordelen en nadelen verbonden aan verticale zonnepanelen. Een groot voordeel is de mogelijkheid om energie op te wekken in stedelijke gebieden waar weinig ruimte is voor traditionele panelen. Een nadeel kan zijn dat de opbrengst per vierkante meter lager is dan bij standaard zonnepanelen, omdat ze niet optimaal naar de zon gericht kunnen worden.

Zonnepanelen plaatsen

Vergunning en plaatsing van verticale zonnepanelen

Bij het plaatsen van verticale zonnepanelen op een muur of gevel is soms een vergunning nodig. Dit hangt af van de lokale regelgeving en de zichtbaarheid van de installatie. 

Terugverdientijd en rendement van verticale zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van verticale zonnepanelen kan variëren. Hoewel de initiële kosten soms hoger zijn door de noodzaak van een gevelrenovatie of speciale bevestiging, kan de lange termijn opbrengst dit compenseren. De terugverdientijd hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen en de hoeveelheid zonlicht die ze ontvangen. 

Na zo’n 11 jaar heb je de kosten voor je installatie terugverdiend. Daarna maak je dus eigenlijk kale winst. Zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar, wat betekent dat je nog 14 jaar lang gratis energie krijgt aangeleverd voordat je moet investeren in nieuwe zonnepanelen.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Nieuwbouw en renovatieprojecten

Verticale zonnepanelen zijn bijzonder geschikt voor nieuwbouwprojecten en renovaties. Bij nieuwbouwwoningen kunnen ze vanaf het begin worden geïntegreerd in het ontwerp, wat zorgt voor een naadloze integratie en optimale energie-efficiëntie.

Vergelijken en de beste deal vinden

Voor wie overweegt verticale zonnepanelen te laten plaatsen, is het raadzaam om offertes van verschillende leveranciers en installateurs te vergelijken. Er zijn diverse vergelijkingstools beschikbaar die kunnen helpen bij het vinden van de beste deal.

Een waardevolle investering

Verticale zonnepanelen zijn een waardevolle investering voor zowel particulieren als bedrijven. Ze bieden niet alleen een duurzame oplossing voor energieopwekking, maar kunnen ook de esthetische waarde van een gebouw verhogen. Met de juiste toepassing en installatie kunnen verticale zonnepanelen een significante bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze energievoorziening.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor verschillende afmetingen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1