Wat kosten zonnepanelen?

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De kosten voor zonnepanelen variëren

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om duurzame energie op te wekken, je ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen op je energierekening. Maar wat kosten zonnepanelen nou eigenlijk? De prijzen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het vermogen van de panelen, de complexiteit van de installatie en eventuele subsidies.

Je eigen zonne energie opwekken, dat wil natuurlijk iedereen. Het is echter wel belangrijk om de zonnepanelen kosten, de verwachte opbrengst en het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt in kaart te brengen. Wij vertellen je er alles over!

omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen prijs

De prijs van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de kwaliteit, het merk, en de grootte van de panelen. Gemiddeld liggen de kosten voor 10 zonnepanelen rond de €5000. Echter, zonnepanelen worden steeds efficiënter en goedkoper, dus het is belangrijk om bij Go Zonnepanelen de meest recente offertes te vergelijken.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Wat kost zonnepanelen installeren

De installatiekosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van de omvang van het systeem en de complexiteit van je dak. Het is verstandig om voor de installatie een ervaren bedrijf te kiezen, hierdoor bespaar je op kosten. Het kan gaan om een bedrag van een paar honderd tot een paar duizend euro. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de hellingshoek en oriëntatie van je dak, de afstand tot de meterkast, en de noodzaak van eventuele extra werkzaamheden zoals dakversteviging.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Subsidies en belastingvoordelen

Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om de kosten van zonnepanelen te verlagen door middel van subsidies en belastingvoordelen. Ook hiervoor is het verstandig om advies in te winnen. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont, kun je mogelijk aanspraak maken op lokale subsidies. Daarnaast is de btw op zonnepanelen voor particulieren in veel gevallen terug te vorderen. Het is aan te raden om altijd de meest recente informatie hierover te raadplegen.

Ook is het slim om je te verdiepen in de BTW teruggave zonnepanelen. Dit is namelijk ook een voordeel waat je nog van kunt profiteren. Zo kun je de jaarlijkse opbrengst maximaliseren en de terugverdientijd zonnepanelen zo laag mogelijk houden.

Zonnepanelen plaatsen

Terugverdientijd van zonnepanelen

Hoewel de initiële investering in zonnepanelen aanzienlijk kan zijn, zal je de investering in de loop van de tijd terugverdienen door een lagere energierekening. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van de kosten van de installatie, het vermogen van de panelen, de hoeveelheid zonlicht op jouw locatie en de huidige elektriciteitsprijzen. Gemiddeld is de terugverdientijd 6-8 jaar.

Hoeveel kunnen je zonnepanelen opwekken, dit is een vraag waar je van te voren goed onderzoek naar moet doen. Maar ook de prijsontwikkeling van zonnepanelen hebben invloed op de terugverdientijd. Het is in ierder geval een goede optie als je zoekt naar energiebesparende maatregelen.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Vergelijk offertes voor de beste tarieven

Zonnepanelen zijn een slimme investering die je kunt doen in jouw huis. Ze kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn, terwijl ze ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Hoewel de kosten variëren, kun je met Go Zonnepanelen de beste deal vinden door verschillende offertes van installateurs te vergelijken.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Wat kosten zonnepanelen, vraag een offerte aan!

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1