Zonnepanelen bijplaatsen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Waarom extra zonnepanelen bijplaatsen?

Intussen is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van het feit dat de salderingsregeling geleidelijk wordt afgebouwd. Daarom kan het verstandig zijn om manieren te onderzoeken om meer van je eigen opgewekte stroom te benutten.

Diverse duurzame investeringen, hoe ongebruikelijk dat ook mag klinken, kunnen hiervoor een oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een warmtepomp of de aanschaf van een elektrische auto.

Het bijplaatsen van zonnepanelen of uitbreiden, we krijgen er regelmatig vragen over. Als je aan het begin niet goed weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kan het zijn dat er extra panelen geplaatst moeten worden. Kun je deze zonnepanelen zelf plaatsen, of is het beter om de zonnepanelen te laten plaatsen? En kan dit überhaupt zomaar? Het is goed om je te verdiepen in de mogelijkheden.

afmeting zonnepanelen

Zonnepanelen bijplaatsen voor je nieuwe woning

Niet alleen wanneer je een grotere behoefte aan energie hebt, wordt overwogen om extra zonnepanelen te plaatsen. Dit scenario doet zich ook voor wanneer je verhuist naar een nieuwe woning. In dat geval kun je ervoor kiezen om je bestaande zonnepaneleninstallatie mee te nemen. Maar wat als je plotseling de beschikking krijgt over een groter dakoppervlak? Ook dan kan het de moeite waard zijn om extra zonnepanelen te overwegen.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Zonnepanelen uitbreiden of bijplaatsen

Het is mogelijk om zonnepanelen uit te breiden en bij te plaatsen. Wij zetten de opties voor je op een rij. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is belangrijk om te weten. Voordat je het nieuwe systeem laat plaatsen, zal er een plan gemaakt moeten worden. Je huidige zonnestroomsysteem uitbreiden vereist wat zaken om over na te denken.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Zonnepanelensysteem uitbreiden

Wil jij met je huidige zonnepanelen ook meer stroom opwekken dan je nu al doet? En heb je nog genoeg ruimte op je dak? Overweeg dan vooral eens om je zonnesysteem verder uit te breiden om je huidige vermogen te vergroten. Als je al een zonnestelsel hebt op een zijde van je dak, is het mogelijk om extra zonnepanelen toe te voegen aan dat systeem, vooropgesteld dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Er zijn echter enkele belangrijke overwegingen. De bestaande omvormer is ontworpen voor het bestaande vermogen, wat betekent dat het rendement kan afnemen als je nieuwe zonnepanelen aan het systeem toevoegt.

In dit geval zal je waarschijnlijk een nieuwe omvormer moeten aanschaffen om de extra panelen efficiënt te kunnen gebruiken. Het kan daarom verstandig zijn om te wachten met het uitbreiden van je systeem totdat de huidige omvormer aan het einde van zijn levensduur is en er een nieuwe omvormer nodig is. Als je een zonnepanelensysteem hebt met micro omvormers, is het wel mogelijk om uit te breiden. Dit systeem heeft namelijk bij elk paneel zijn eigen kleine omvormer, waardoor de panelen onafhankelijk van elkaar werken.

Als je besluit om zonnepanelen aan het bestaande systeem toe te voegen, raden we aan om dezelfde zonnepanelen en dezelfde leverancier te gebruiken. Als je ervoor kiest om een andere partij in te schakelen voor de installatie van de nieuwe panelen, met name als zij niet de oorspronkelijke set hebben geplaatst, kan dit leiden tot onduidelijkheid in geval van systeemproblemen. Het kan dan moeilijker worden om aanspraak te maken op garantie, dus het is verstandig om consistent te blijven bij de keuze van je zonnepanelen en leverancier.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen bijplaatsen

Je wilt meer energie opwekken uit de huidige zonnepanelen set door extra panelen bij te plaatsen. Als je graag meer zonne-energie wilt opwekken, maar geen extra zonnepanelen op het dak van je huis kunt plaatsen, kan dat enigszins teleurstellend zijn. Dat gezegd hebbende, hoeft dit geen onoverkomelijk obstakel te vormen. Sterker nog, er zijn wellicht alternatieve oplossingen beschikbaar.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je over een secundair dakoppervlak beschikt waarop extra zonnepanelen geplaatst kunnen worden. In dat geval kan het interessant zijn om daar een tweede zonnepanelensysteem te installeren

Het voordeel van twee aparte zonnepaneelsystemen is dat je altijd kunt profiteren van de optimale efficiëntie. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de levensduur van het eerste set zonnepanelen.

Bovendien zul je merken dat het voor de installateur eveneens handiger kan zijn om een compleet nieuw systeem te installeren in plaats van zonnepanelen toe te voegen aan een bestaand systeem dat oorspronkelijk door een andere partij is geplaatst.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Vergelijk offertes voor het bijplaatsen

Wij geven je gratis en vrijblijvend advies!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen bijplaatsen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1