Zonnepanelen huren of kopen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Zonnepanelen huren of open, wat is het beste?

De zonnepanelen huren, of toch kopen? Wanneer je kiest voor een energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen zul je deze vraag voorbij zien komen. Wij vertellen je alles over deze grote investering en wat de mogelijkheden zijn qua huren of kopen. Het is verstandig om een goede zonnepanelen vergelijking te maken voor jezelf. Zowel qua de soort als de betaling. 

Zonnepanelen kopen

Bij het kopen van zonnepanelen maakt u een eenmalige investering. De kosten variëren afhankelijk van het aantal panelen, het merk, het type paneel en de leverancier, waarbij u enkele honderden euro’s per zonnepaneel, inclusief installatie, kunt verwachten.

Zolang de zonnepanelen blijven werken en rendement opleveren, zult u besparen op uw energierekening doormiddel van zonne energie. Op deze manier verdient u de initiële investeringskosten vanzelf terug. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt momenteel 5 tot 7 jaar.

Een waardevolle tip is om te kiezen voor hoogwaardige zonnepanelen van een gerenommeerd merk met een lange garantieperiode. Bijvoorbeeld, SunPower biedt een indrukwekkende productgarantie van 25 jaar. Mocht er onverhoopt een defect optreden, dan krijgt u gewoon nieuwe panelen.

De voordelen van het kopen van zonnepanelen in vergelijking met huren zijn:

– U verdient uw flinke investering vanzelf terug.

– De waarde van uw woning stijgt direct wanneer je zonnepanelen koopt.

– Als particulier hoeft u sinds 2023 geen btw meer te betalen over de zonnepanelen en de installatie.

– Voor bedrijven zijn er verschillende aantrekkelijke subsidies beschikbaar.

– Bij verhuizing heeft u de mogelijkheid om de zonnepanelen mee te nemen of te verkopen aan de nieuwe eigenaar.

afmeting zonnepanelen

Is zonnepanelen huren verstandig?

Beschikt u niet over voldoende financiële middelen op uw bankrekening om zonnepanelen aan te schaffen? Geen zorgen, er is nog steeds een manier om een lagere energierekening te krijgen bij het huren van zonnepanelen. Bij deze regeling least u de zonnepanelen voor een vast maandelijks bedrag. Wil je graag zonnepanelen, maar heb je niet de mogelijkheid om te kopen, dan kan huren slim zijn. Je maandelijkse lasten kun je namelijk flink verlagen met de beste zonnepanelen van tier 1 kwaliteit

Bij het huren van zonnepanelen blijven de panelen eigendom van de verhuurder. Daarom is er geen specifieke terugverdientijd zoals bij de aankoop van zonnepanelen. Uw winst bestaat uit de besparing op uw energierekening, verminderd met de maandelijkse huurprijs. Als voorbeeld, stel dat u €100,- per maand bespaart op uw energierekening, maar de huurprijs voor de zonnepanelen bedraagt €65,- per maand, dan realiseert u een totale besparing van €35,- per maand met dit arrangement. Wanneer je zonnepanelen huurt, kan je zonder investeringsbedrag meteen gebruik maken van goedkope, zelf opgewekte stroom.

Het is belangrijk om op te merken dat de voorwaarden voor het huren van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van de aanbieder, en sommige voorwaarden kunnen nadelig zijn. Afhankelijk van de partij waar u de zonnepanelen huurt, kunnen er wat ongunstige voorwaarden gesteld worden.

Enkele mogelijke voorwaarden zijn:

– Een minimale huurperiode van meestal 10 jaar. contract opzeggen?

– Bij vroegtijdige beëindiging van het contract opzeggen moet u vaak alsnog betalen voor de resterende huurtermijnen, of u kunt worden geconfronteerd met demontagekosten, die aanzienlijk kunnen zijn.

– Verhuizen tijdens de huurperiode kan extra kosten met zich meebrengen voor demontage en hermontage van de zonnepanelen.

– Verhuurders hebben vaak de mogelijkheid om jaarlijks de tarieven tussentijds te verhogen.

– Veranderingen in de salderingsregeling kunnen de maandelijkse opbrengst zodanig verminderen dat u uiteindelijk verlies lijdt.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Conclusie: zonnepanelen huren of kopen

Ben je de voortdurende stijging van de energieprijzen zat en zoek je een verstandige investering? Dan zijn zonnepanelen huren een slimme keuze! Het huren van zonnepanelen biedt niet alleen financiële voordelen, maar geeft je ook gemoedsrust.

Wil je een lening afsluiten voor zonnepanelen? Dat is ook mogelijk namelijk. Dit kan tegenwoordig onder gunstige voorwaarden. Zorg wel dat je je goed laat adviseren over het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Onmiddellijke besparingen

Zodra de zonnepanelen op je dak zijn geïnstalleerd, begin je onmiddellijk met besparen. Door je eigen elektriciteit op te wekken, verminder je je afhankelijkheid van de voortdurende stijging van de energietarieven. Dit alles voor een vast maandelijks bedrag dat betaalbaar blijft.

Na de vaste huurperiode van meestal 10 jaar kun je de zonnepanelen overnemen. Hierdoor vergroot je je winst nog verder: je elimineert namelijk de maandelijkse kosten, maar blijft toch voordelige stroom opwekken. Bovendien hebben de zonnepanelen een levensduur van minstens 25 jaar. Op de lange termijn levert dit gemiddeld een besparing van €36.070,- op.

Zonnepanelen plaatsen

Geen gedoe

Als je kiest voor het huren van zonnepanelen, ben je gedurende de hele huurperiode verzekerd van een optimaal functionerend zonnestroomsysteem. Geen zorgen over verzekeringen en garanties, want je installatie is bij ons verzekerd. Hierdoor heb je gedurende de gehele looptijd gemoedsrust. Als er zich een probleem voordoet, lossen wij het snel en zonder extra kosten voor je op.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Voorspelbaarheid

Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte prijsstijgingen of schommelingen als gevolg van veranderingen op de energiemarkt. Door zonnepanelen te huren, weet je precies wat je te wachten staat voor de komende 10 tot 15 jaar. Je betaalt maandelijks een vast huurbedrag, en je opbrengst is eveneens voorspelbaar. Hierdoor heb je van tevoren inzicht in je opbrengst met zonnepanelen. Vraag een zonnepanelen offerte aan voor kopen of huren, zodat je weet wat er mogelijk is. 

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1