Zonnepanelen in tuin

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Zonnepanelen plaatsen in de tuin: Een duurzame en slimme keuze

In deze moderne tijd, waarin duurzaamheid en groene energie een steeds grotere rol spelen, is het installeren van zonnepanelen een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Maar waarom zou je je zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn, installeren als je ook de mogelijkheid hebt om ze in je tuin te plaatsen?

afmeting zonnepanelen

Voordelen zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen in de tuin heeft enkele specifieke voordelen in vergelijking met traditionele dakinstallaties. Ten eerste biedt het maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van je zonne-energiesysteem. In plaats van beperkt te zijn tot de beschikbare dakruimte, kun je de zonnepanelen in de tuin plaatsen met een optimale opstelling die het beste past bij jouw energiebehoeften en esthetische voorkeuren. Je kunt ze zo plaatsen dat ze maximale blootstelling aan zonlicht ontvangen gedurende de dag en dat ze niet te veel in de schaduw staan. Dit betekent dat je de efficiëntie van je zonne-energiesysteem kunt vergroten en daardoor nog meer geld kunt besparen op je elektriciteitsrekening. Zo zorgt een oost-west opstelling in de tuin ervoor dat er geen schaduw ontstaat. Dit zorgt voor een hogere opbrengst per vierkante meter. Daarnaast is er bij het installeren van zonnepanelen in de tuin ook goede fundering nodig. Deze stabiele constructie zorgt ervoor dat panelen veilig en stevig zijn geplaatst, terwijl de zonnepanelen in de tuin ook zijn bestand tegen verschillende factoren, zoals weersomstandigheden. Tevens zijn er wel langere kabels nodig bij het installeren van de zonnepanelen die in de tuin geplaatst zijn.

Bovendien kan het plaatsen van zonnepanelen in de tuin ook praktisch zijn. Bijvoorbeeld als je dak ongeschikt is voor het monteren van zonnepanelen vanwege de oriëntatie of schaduw van bomen of andere obstakels, dan biedt tuin zonnepanelen een alternatieve locatie als stuk grond waar je wel voldoende zonlicht kunt krijgen. Daarnaast kunnen zonnepanelen in de tuin gemakkelijker worden onderhouden in vergelijking met het dak. Je kunt gemakkelijk bij de panelen komen voor eventuele reiniging of onderhoudswerkzaamheden, zonder dat je een ladder of andere middelen hoeft te gebruiken. Op deze manier zijn de zonnepanelen makkelijker schoon te maken.

Een ander voordeel van het plaatsen van zonnepanelen in de tuin is dat ze minder opvallend kunnen zijn dan wanneer ze op het dak zijn geïnstalleerd. Dit kan vooral interessant zijn als je waarde hecht aan het esthetische aspect van je tuin en je het aanzicht niet wilt verstoren met grote zonnepanelen. In de tuin kun je de panelen ook integreren in het landschap door ze bijvoorbeeld te combineren met een pergola, schuttingen of andere structuren. Hierdoor kun je niet alleen je energie-efficiëntie verbeteren, maar ook je buitenruimte mooi en functioneel maken. Weiland zonnepanelen en zonnepanelen in de tuin, mogen daarbij niet een constructie hoger dan vijf meter hebben. Zonnepanelen in de tuin bieden verder ook een geweldige manier om duurzame energie op te wekken, rechtstreeks vanuit het comfort van je eigen achtertuin. Deze innovatieve technologieën maken gebruik van de natuurlijke kracht van de zon om elektriciteit te produceren, waardoor je niet alleen je energierekening kunt verlagen, maar ook een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu. In de tuin is ook de meeste zon op te vangen voor de zonnepanelen.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Vergunning nodig

Naast een goede fundering is het kiezen van het juiste zonnepanelensysteem essentieel bij zonnepanelen in de tuin. Er zijn diverse opties beschikbaar, zoals grond montagesysteem die speciaal zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van tuin installaties te voldoen. Voor zonnepanelen in de tuin is speciale onderconstructie nodig. De speciale onderconstructie zorgt ervoor dat de zonnepanelen stevig genoeg zijn, terwijl ze ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud en reiniging. Voor dit montagesysteem is geen bouwvergunning nodig. Bij monumentale panden is bijvoorbeeld een vergunning nodig van de gemeente om zonnepanelen te kunnen plaatsen. De gemeente is hier niet altijd makkelijk in om zo’n vergunning vrij te geven. Wanneer je geen monumentaal pand hebt, zal je sneller een vergunning krijgen van de gemeente.
Daarnaast kan het plaatsen van zonnepanelen in de tuin ook voordelen bieden voor degenen die geen eigen woning bezitten. Huurders kunnen bijvoorbeeld profiteren van een draagbaar zonnepaneel dat gemakkelijk kan worden verplaatst naar een nieuwe woning, in tegenstelling tot vaste daksystemen. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om hernieuwbare energie te gebruiken, ongeacht je woonsituatie. Bovendien zijn er nog andere voordelen verbonden aan het plaatsen van zonnepanelen in de tuin, met name voor mensen die geen eigen woning bezitten. Het gebruik van draagbare zonnepanelen biedt bijvoorbeeld geweldige mogelijkheden voor huurders. In tegenstelling tot vaste daksystemen kunnen draagbare zonnepanelen eenvoudig worden verplaatst naar een nieuwe woning. Dit betekent dat huurders niet gebonden zijn aan één locatie en onafhankelijk kunnen profiteren van hernieuwbare energie, ongeacht hun woonsituatie.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Kosten zonnepanelen

De flexibiliteit die draagbare zonnepanelen bieden, is een groot voordeel. Huurders krijgen de vrijheid om te profiteren van zonne-energie, zelfs als ze regelmatig van woning veranderen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die vaak van baan veranderen, studenten die van studentenkamers wisselen of voor degenen die simpelweg willen reizen en toch groene energie willen opwekken. Een zonnepaneel in de tuin is een duurzame investering met een snelle terugverdientijd en een goede opbrengst. Door de energie van de zon om te zetten in elektriciteit, kunnen huiseigenaren geld besparen op hun energierekeningen en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere omgeving. Afhankelijk van factoren zoals de grootte van het systeem en de locatie, kan de terugverdientijd variëren van vijf tot tien jaar. Daarna begint het systeem winstgevend te worden en kan het rendement blijven groeien gedurende de levensduur van de panelen, die over het algemeen rond de 25 jaar liggen. Met zonnepanelen in de tuin kunnen huiseigenaren dus niet alleen hun portemonnee ontlasten, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.
Bovendien zijn draagbare zonnepanelen over het algemeen eenvoudig te installeren en te verplaatsen. In vergelijking met vaste daksystemen, die vaak professionele installatie vereisen, kunnen huurders draagbare zonnepanelen zelf installeren en gemakkelijk meenemen als ze verhuizen. Dit betekent dat er geen ingrijpende aanpassingen aan de woning nodig zijn en dat huurders zelf de controle hebben over hun energievoorziening.

Zonnepanelen plaatsen

Glas glas zonnepanelen

Daarnaast bieden draagbare zonnepanelen ook financiële voordelen. Niet alleen kunnen huurders besparen op hun energierekening door zelfvoorzienend te worden met behulp van zonne-energie, maar ze kunnen ook profiteren van subsidies en belastingvoordelen die beschikbaar zijn voor het gebruik van duurzame energiebronnen. Dit kan helpen om de initiële investering in de zonnepanelen te compenseren en de kosten op de lange termijn te verlagen. Zo kan je er ook voor kiezen om glas glas zonnepanelen te installeren in de tuin. Dit zijn duurdere zonnepanelen, maar je hebt wel een hoog rendement ten opzichte met andere zonnepanelen. Dit komt doordat dit zonnepaneel aan beide kanten zonlicht absorbeert. De opbrengst die je hiermee behaalt zal dus hoger zijn uiteindelijk.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Conclusie

Kortom, het plaatsen van zonnepanelen in je tuin biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele dakinstallaties. Met maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van je zonne-energiesysteem, praktisch onderhoud, esthetische integratie en mobiliteit voor huurders, de opbrengst, is het een slimme en duurzame keuze. Door te investeren in zonne-energie kun je niet alleen bijdragen aan een schonere toekomst, maar ook je energiekosten verlagen en genieten van de voordelen van groene energie. Aarzel niet om contact op te nemen met een professionele installateur om te zien hoe zonnepanelen je tuin kunnen transformeren in een duurzame energiebron. Zonnepanelen in de tuin zijn een slimme investering die niet alleen je energiekosten verlaagt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Met de juiste fundering en een betrouwbaar montage systeem, kun je vol vertrouwen genieten van de voordelen van schone, hernieuwbare energie. Dus waarom zou je niet profiteren van de kracht van de zon recht in je eigen achtertuin – met zonnepanelen?

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor uw zonnepanelen in de tuin?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1