Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen inclusief montage

Je wil graag zonnepanelen kopen, denk dan aan de zonnepanelen inclusief montage. Je hoeft het dan namelijk niet zelf te installeren. Dit is een groot gemak en dan weet je ook zeker dat het in een keer allemaal goed wordt aangesloten.

Welke panelen zijn geschikt?

Voordat je zonnepanelen kunt kiezen, moet je eerst weten welke panelen er bij je mogelijk geplaatst kunnen worden. Je moet om te beginnen kijken of je een geschikt dak hebt. Een zonnepaneel heeft zon nodig en daarom moet je dak vrij zijn van schaduw en bomen. Hoe meer zonuren per dag op jouw dak, hoe beter het is voor de opbrengst van de panelen. Je moet ook zelf kijken wat je wil investeren in de panelen. Hoeveel ga je investeren en wat is je terugverdientijd? Veel mensen willen dat vooraf weten, zodat zij ook weten wanneer zij er het maximale uit kunnen halen.

Hoe meer zonnepanelen je aan gaat schaffen, hoe hoger de kosten zijn, logisch natuurlijk. Maar hoeveel panelen je nodig hebt hangt af van hoeveel stroom je wil opwekken. Hoeveel zonnepanelen je kiest, hangt dus ook af van het type dak, heb jij ze liever op het platte dak of op een schuin dak? Laat berekenen wat het beste is voor het aantal zonnepanelen en dan weet je welk zonnepanelen pakket je het beste kunt kiezen. De volledige montage kun je dan uit handen geven.

Zonnepanelen inclusief montage

Meer over Wattpiek

Een belangrijk begrip wat je bij zonnepanelen tegen gaat komen is Wattpiek, ook wel Wp genoemd. Dit is het vermogen van een zonnepanelen. De omstandigheden hebben ook invloed op het vermogen van een paneel. Daarbij kun je denken aan hoeveel uren per dag zon er op een paneel komt, wat is de gemiddelde temperatuur, hoe sterk is de zon, welke lichtinval is er en is er de hele dag zon of ook een deel schaduw?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Binnen 1 minuut geregeld!

Zonnepanelen inclusief montage kiezen

Als je zeker weet dat je zonnepanelen wil, dan is het verstandig om de installatie uit handen te geven. De panelen moeten namelijk wel op de juiste manier geplaatst worden, de positie en plaats op het dak moeten goed zijn, Maar ook de juiste omvormer moet gekozen worden en goed worden aangesloten. Dan is er nog de aansluiting op de meterkast, ook dat is heel belangrijk. Dit zijn al genoeg redenen om de installatie van de zonnepanelen uit te besteden.

Het is belangrijk dat de installatie door een vakman wordt gedaan en dan vindt er na afloop ook een technische inspectie plaats. Je weet dan zeker dat het allemaal goed functioneert en dan behaal je ook een hoger rendement. Worden het 6 zonnepanelen of misschien toch 12 zonnepanelen? Kies in ieder geval een compleet pakket die bij je dak passen en dan kun jij van de opbrengst genieten. Als je de prijs van het totaal pakket weet, dan kun je ook nagaan wat je terugverdientijd is en dan zal je zien dat het de investering ook meer dan waard is. Maar eerst een goed beeld vormen van de mogelijkheden en dan snel beginnen met besparen op je energierekening.