Zonnepanelen oost west

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Zonnepanelen oost west opstelling

Wanneer je kiest voor zonnepanelen, is het belangrijk om deze in de juiste opstelling te plaatsen. De symmetrische oost west opstelling, zorgt ervoor dat de rijen zonnepanelen zo worden geplaatst dat je gelijkmatiger stroom opwekt. Naast de zuidelijke opstelling zijn er dus ook steeds meer mensen die een oost west opstelling kiezen.

Zonnepanelen oost west

Zuid opstelling of toch oost west richting

Wanneer je zoekt, zul je de opstelling richting het zuiden en de oost west opstelling veel tegen komen. Je wilt met het aantal zonnepanelen dat geplaatst wordt natuurlijk de totale opbrengst maximaliseren. De opgewekte stroom wil je zoveel mogelijk zelf verbruiken, zodat het jaarlijks verbruik zo hoog mogelijk is. Met het oost west systeem is dit mogelijk, hierbij wordt er de hele dag rekening gehouden met de zon en het beschikbare dakoppervlak maximaal gebruikt. De manier waarop zonnepanelen gemonteerd worden, zorg ervoor dat je gelijkmatiger over de dag stroom opwekt.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Wat wordt er bedoeld met de oost west opstelling

Oost-west plaatsing verwijst naar de richting waarbij de helft van uw zonnepanelen naar het oosten is gericht en de andere helft naar het westen. Dit biedt de unieke mogelijkheid om gedurende de hele dag zonne-energie op te wekken. Deze manier is erg duurzaam en toekomst bestendig. Stel dat de regels omtrent teruggeleverde stroom veranderen, is het slim om de gehele dag zelf stroom op te wekken om de opbrengst per zonnepaneel te maximaliseren.

Wanneer de zon opkomt in het oosten, vangen de naar het oosten gerichte panelen de eerste zonnestralen op. In de middag, wanneer de zon naar het westen trekt, nemen de naar het westen gerichte panelen het over. Dit leidt tot een gelijkmatigere en langere energieproductie gedurende de dag. Je dak moet natuurlijk wel voldoen aan specifieke eisen en in de juiste richting liggen.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Laat je goed adviseren over de symmetrische opstelling

Het is er belangrijk dat wanneer zonnepanelen geplaatst worden in deze richting er een goed legplan gemaakt wordt. Je wilt dat de opbrengst per vierkante meter zo hoog mogelijk is. Een zonnepanelen installateur kan je hier goed bij helpen en adviseren waar nodig.

Zonnepanelen plaatsen

Voordelen van zonnepanelen oost west

Het is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen op de juiste manier zijn aangesloten. Hierbij komen een hoop dingen kijken. Het gaat niet enkel om de kwaliteit, maar ook de juiste richting en hellingshoek. Om de juiste richting te bepalen, is het verstandig een gratis dakscan en legplan aan te vragen. Wanneer je de juiste richting kiest, profiteer je van een hoop voordelen.

Maximalisatie van energieproductie:

Zonnepanelen die op de juiste manier zijn gepositioneerd, kunnen de hoeveelheid beschikbare zonlicht maximaliseren en dus meer energie genereren. Traditioneel worden zonnepanelen naar het zuiden gericht in het noordelijk halfrond om zo veel mogelijk zonlicht te vangen.

Efficiënt energieverbruik:

Door de zonnepanelen naar de richting te plaatsen die overeenkomt met uw piekverbruik tijden, kunt u uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen. Bijvoorbeeld, als uw huishouden het meeste energie verbruikt in de ochtend- en avonduren, kan een oost-west oriëntatie gunstig zijn.

Lagere energiekosten:

Hoe meer zonne-energie uw systeem genereert, hoe minder elektriciteit u hoeft te kopen van uw energieleverancier. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Maximalisatie van ruimte:

Afhankelijk van de oriëntatie en het ontwerp van uw dak, kan het kiezen van de juiste richting voor uw zonnepanelen u helpen de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Een oost-west configuratie kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor platte daken.

Duurzaamheid:

Een efficiënt geplaatst zonnepaneel vermindert uw carbon footprint door minder afhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen. Dit draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en de bestrijding van klimaatverandering.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Vergelijk offertes voor zonnepanelen in de symmetrische oost west opstelling

Het is belangrijk om te onthouden dat elk huis uniek is. Advies op maat is daarom zo ontzettend belangrijk. De beste configuratie voor uw zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie van uw huis, de hellingshoek en de oriëntatie van uw dak, en uw persoonlijke energieverbruik. Bij Go Zonnepanelen helpen we u graag met gepersonaliseerde offertes van verschillende installateurs, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw situatie.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor verschillende afmetingen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1