Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen op het westen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Zonnepanelen op het westen laten plaatsen?

Overweegt u zonnepanelen op uw westelijke dak te installeren? Hoewel zonnepanelen op het zuiden vaak de voorkeur krijgen, kunnen zonnepanelen op het westen ook een zeer effectieve en duurzame energiebron zijn. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen, rendement en andere overwegingen rond het plaatsen van zonnepanelen op een westelijk dak.

Zonnepanelen op het Westen

Voordelen van zonnepanelen op het westen

Energie in de namiddag

Zonnepanelen op het westen vangen vooral in de namiddag en vroege avond zonlicht, wat goed kan zijn voor huishoudens die meer energie verbruiken in deze periode.

Betere netstabiliteit

Aangezien veel energie verbruikt wordt in de late middag en vroege avond, kunnen westelijk georiënteerde zonnepanelen bijdragen aan netstabiliteit.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Nadelen en overwegingen

Minder energieopbrengst

Over het algemeen genereren zonnepanelen op het westen iets minder energie over het gehele jaar in vergelijking met zuidelijk georiënteerde panelen.

Ruimte en configuratie

Niet alle daken hebben de ruimte of de juiste configuratie voor optimale westelijke plaatsing, wat de efficiëntie kan beïnvloeden.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Rendement bij zonnepanelen op het westen

Het jaarlijkse rendement van westelijk geplaatste zonnepanelen ligt ongeveer 10-20% lager dan bij zuidelijke oriëntatie. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals de hellingshoek van de panelen en lokale weersomstandigheden.

Zonnepanelen richting het westen: de opbrengst

De opbrengst is natuurlijk het belangrijkste als je je eigen zonne-energie gaat opwekken. Maar dit is afhankelijk van verschillende factoren. Ligt je dak richting het westen? Dan vraag je jezelf natuurlijk af, zijn zonnepanelen richting het westen rendabel? Dat is het zeker! Helaas zul je niet de hoogste stroomopbrengst behalen, zoals bij zonnepanelen die richting het zuiden gericht zijn. Daar vangt een zonnepaneel het meeste zonlicht. Echter, als je zonnepanelen richting het westen plaatst, kun je nog steeds een opbrengst van ongeveer 80-85% behalen. Mits deze natuurlijk niet in de schaduw liggen en de hellingshoek juist is.

Zonnepanelen plaatsen

Subsidies en financiering

Hoewel de opbrengst iets lager kan zijn, komen westelijk georiënteerde zonnepanelen nog steeds in aanmerking voor diverse subsidies en financiële regelingen. Raadpleeg lokale en nationale energieprogramma’s voor meer informatie.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Zonnepanelen op het westen kunnen een zinvolle investering zijn, afhankelijk van uw energiebehoeften en -gewoonten. Hoewel ze over het algemeen iets minder energie opwekken dan zuidelijk georiënteerde panelen, kunnen ze een belangrijke rol spelen in een duurzame energiestrategie voor uw huishouden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van zonnepanelen op het westen? Vraag nu offertes aan bij Go Zonnepanelen en vergelijk verschillende installateurs voor de beste deal.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen op het westen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1