Zonnepanelen op plat dak zonder ballast

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Op reguliere schuine daken rust het gewicht van profielen en zonnepanelen wel degelijk op de panlatten en/of het dakbeschot. Op platte daken is er dan weer extra ballast nodig om de onderconstructie op zijn plaats te houden. Op het gebied van zonne-energie is de technologie altijd in beweging, en een van de nieuwste innovaties is de montage van zonnepanelen op plat dak zonder ballast. gozonnepanelen.nl loopt voorop bij het aanbieden van deze slimme, veilige en duurzame oplossing voor platte daken, waarbij we de traditionele ballast achterwege laten.
Zonnepanelen op plat dak zonder ballast

De voordelen van zonnepanelen plaatsen zonder ballast

Bij het installeren van zonnepanelen op platte daken werd er traditioneel gebruik gemaakt van ballast – zoals tegels, grind of andere zware materialen – om de panelen op hun plek te houden. Dit kan echter zorgen voor extra belasting van uw dakconstructie en heeft invloed op de windbelasting. Met een ballastvrij montagesysteem worden deze zorgen weggenomen. De dakconstructie wordt niet belast met extra ballast en de panelen worden stevig en veilig bevestigd.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Hoe werkt het ballastvrije montagesysteem?

Onze ballastvrije montagesystemen maken gebruik van aerodynamische frames die stevig op de dakconstructie bevestigd wordt. Deze frames zijn ontworpen om de wind te weerstaan en zorgen ervoor dat de zonnepanelen op plat dak zonder ballast op hun plek blijven, zelfs bij sterke windstoten. De constructie is zo ontworpen dat het eigen gewicht van de zonnepanelen en de constructie zelf voldoende is om stabiliteit te garanderen.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Duurzaamheid en bescherming van uw dak

Een belangrijk voordeel van een ballastvrij montagesysteem is dat het de waterdichtheid van uw dak niet aantast. Traditionele methoden van ballast kunnen drukplekken veroorzaken op dakbedekking zoals bitumen of EPDM, wat uiteindelijk kan leiden tot lekkages. Met een ballastvrij systeem blijft de integriteit van uw dakbedekking behouden.

Het plaatsen van de zonnepanelen

Bij Gozonnepanelen.nl nemen onze gespecialiseerde installateurs de tijd om de juiste positie van de zonnepanelen op een plat dak te bepalen. Dit houdt in dat er rekening gehouden wordt met de zonligging, schaduw van omliggende objecten, hoeveel zonnepanelen en de windrichting. Panelen worden meestal richting het zuiden geplaatst om een goede opbrengst te garanderen, maar ook andere factoren zoals schaduw en wind worden in de berekening meegenomen.

Zonnepanelen plaatsen

De juiste hellingshoek voor maximale opbrengst

Ook zonder het gebruik van ballast is het mogelijk om de panelen op een kleinere hellingshoek van hellende daken te plaatsen. Dit bevordert de zelfreiniging van de panelen en draagt bij aan een maximaal rendement. De hoek wordt zo gekozen dat er gedurende de dag een optimale opvang van zonne-energie is.

Een dak zonder ballast, is dat veilig?

Zekerheid over de veiligheid van uw zonnepanelen op plat dak zonder ballast is cruciaal. Ons team zorgt ervoor dat elk montageframe en elke opstelling voldoet aan strenge veiligheidsnormen. We voeren uitgebreide berekeningen uit om te zorgen dat de installatie bestand is tegen de lokale windbelasting.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Onderhoud en levensduur van uw zonnepanelen

Zonder de noodzaak voor zware ballast is het onderhoud aan uw platte dak eenvoudiger. Panelen kunnen gemakkelijker bereikt en schoongemaakt worden, en inspecties van de dakbedekking zijn minder complex. Dit alles draagt bij aan de levensduur van zowel de zonnepanelen als het dak zelf.

Zonnepanelen plat dak en schuin dak

Of uw plat dak nu bedekt is met bitumen, PVC, EPDM of een ander materiaal, onze ballastvrije systemen zijn ontworpen om een veilige installatie op nagenoeg elk type dak te garanderen. We bekijken elk dak afzonderlijk en bepalen de beste oplossing op basis van de specifieke eigenschappen van uw dakconstructie. Onze installateurs zijn ervaren in het werken met een verscheidenheid aan dakbedekkingen en zorgen ervoor dat de montage van de zonnepanelen optimaal geïntegreerd wordt zonder de kwaliteit van uw dak aan te tasten. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de draagkracht van de dakconstructie, de staat van de dakbedekking, en de locatie ten opzichte van overheersende windrichtingen. Dit alles met als doel om uw investering in zonne-energie zo rendabel mogelijk te maken.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen op een plat dak vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1