Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen zakelijk, informatie en advies

Zijn zonnepanelen zakelijk interessant voor jou? Er is maar een manier om er achter te komen en dat is door je daarin te verdiepen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer ondernemers er alles over willen weten. We geven je daarom tips en advies over zakelijke zonnepanelen en dan kun je zelf beslissen of het ook wat voor jou kan zijn. 

BTW afdragen, hoe werkt dat?

Particulieren en ondernemers moeten altijd BTW afdragen over de stroom die zij terug leveren aan de energiemaatschappij. Dit komt omdat de belastingdienst het ziet als een betaalde prestatie. Voor particulieren valt het vaak nog mee, als je namelijk onder de 1800 omzet uit de stroom die je terug gaat leveren dan hoeven deze mensen niets te doen (het is een speciale regeling). Voor een ondernemer is het anders. Je hebt dan sowieso al met BTW te maken en daar ontkom je dan ook niet meer aan. Je kunt nu wel aan de hand van het aantal Wattpiek dat de panelen opleveren een omzetbedrag opvoeren bij de BTW aangifte. Je moet over dat bedrag dan de BTW afdragen.

Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk plaatsen

Alles wat hierboven is besproken geldt voor zonnepanelen op een woning en niet op een bedrijfspand. Mocht je zonnepanelen zakelijk willen installeren op je bedrijfspand, dan moet je er rekening mee houden dat je de voorbelasting mee gaat nemen in je BTW aangifte. Laat een ervaren installateur nagaan hoeveel zonnepanelen nodig zijn en of subsidie aanvragen mogelijk is. Dit maakt zonnepanelen voor bedrijven vaak erg aantrekkelijk.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Binnen 1 minuut geregeld!

Wanneer zakelijk zonnepanelen aanschaffen?

Soms is het mogelijk om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen. Maar het is dan wel goed om de tijd te nemen om alles uit te zoeken. Er moet om te beginnen gekeken worden of dat het dak wel geschikt is om panelen te plaatsen. Van welk materiaal is het dak gemaakt? Maar ook de ligging van het dak en de vorm zijn factoren waar dat naar gekeken moet worden. Bij een plat dak moet er rekening mee worden  gehouden dat de panelen schuin geplaatst worden.

  • Waar je ook aan moet denken is dat je navraag moet doen of je panelen mag plaatsen. Heb jij misschien een omgevingsvergunning nodig?
  • Kies in ieder geval een goede leverancier, betrouwbaar en ervaren.
  • Als je zonnepanelen laat plaatsen, zorg er dan ook voor dat je het dak laat isoleren met onbrandbare isolatie.

Je wilt met de zonne energie een bijdrage leveren aan het milieu. Met de energie investeringsaftrek kan dat een mooie besparing opleveren per jaar. Het is daarom zeker interessant om na te gaan of dat jij gebruik kunt maken van zonnepanelen zakelijk aanschaffen. Het hoort bij de milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en je kunt de investeringskosten aftrekken. Dit is toch alleen al een goede reden om er wat mee te doen? Lees daarom ook alles over de milieu investeringsaftrek en de stimuleringsregeling duurzame energietransitie. Misschien kun je daar ook nog wat voordelen door behalen.

Dankzij deze goede zakelijke investering doe jij ook een duurzame investering en maak je mogelijk nog kans op verschillende subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen.