Zonnepanelen verplaatsen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Als u gaat verhuizen en overweegt uw zonnepanelen mee te nemen, is het essentieel om te weten hoe u dit het beste aanpakt. Zonnepanelen verhuizen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komen verschillende factoren bij kijken die u moet overwegen. We behandelen alles wat u moet weten over het verplaatsen van zonnepanelen naar uw nieuwe woning.

Het proces van zonnepanelen laten verplaatsen

Wanneer u besluit om uw zonnepanelen mee te verhuizen, is het eerste wat u moet doen een professionele installateur raadplegen. Zij kunnen beoordelen of uw oude zonnepanelen nog in goede staat zijn en of ze compatibel zijn met uw nieuwe dak. In sommige gevallen kan het nodig zijn om nieuwe panelen of een nieuwe omvormer aan te schaffen, vooral als uw nieuwe dakpannen of dakkapel een andere oriëntatie of hellingshoek hebben.

Zonnepanelen verplaatsen

Waarom zonnepanelen verplaatsen?

Zonnepanelen zijn een waardevolle investering. Bij het verhuizen van uw oude huis naar uw nieuwe huis, wilt u misschien deze investering behouden. Zonnepanelen mee verhuizen kan om verschillende redenen de moeite waard zijn. Misschien zijn de panelen nog vrij nieuw of heeft u een aanzienlijke investering gedaan in een hoogwaardig zonnesysteem dat u niet wilt achterlaten. Je kunt zonnepanelen verplaatsen vanwege een verhuizing, maar ook wanneer de schaduw omstandigheden veranderen. Soms moeten zonnepanelen verplaatst worden vanwege de bouw of installatie van een dakkapel.

De kosten van zonnepanelen verhuizen

Een belangrijke overweging bij het verhuizen van zonnepanelen is de kost. Het demonteren, transporteren en laten plaatsen van de panelen op uw nieuwe huis brengt installatiekosten met zich mee. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het aantal panelen, de toegankelijkheid van uw dak en de afstand tussen uw oude huis en de nieuwe locatie.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Voordelen van zonnepanelen meeverhuizen

Er zijn verschillende redenen waarom zonnepanelen meenemen een goed idee kan zijn. Ten eerste, als uw panelen relatief nieuw zijn, kunt u blijven profiteren van de investering die u al heeft gedaan. Bovendien kan het behouden van uw bestaande zonnesysteem u op lange termijn meer stroom besparingen opleveren dan het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen.

Zonnepanelen laten liggen: Wanneer is dit de beste optie?

In sommige gevallen is het wellicht beter om uw zonnepanelen te laten liggen. Als uw panelen ouder zijn, kan de kost voor het verplaatsen en opnieuw installeren hoger zijn dan de resterende opbrengstwaarde. Bovendien kunnen zonnepanelen die geplaatst blijven de verkoopprijs van uw oude woning verhogen, wat een aantrekkelijke feature kan zijn voor de nieuwe eigenaar.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Zaken om rekening mee te houden

Er zijn aantal zaken waarop te letten bij het verplaatsen van zonnepanelen:

– Vergelijk gratis offertes: Vraag offertes aan bij verschillende installateurs om de beste deal te vinden.

– Oriëntatie en hellingshoek: Zorg ervoor dat de oriëntatie en hellingshoek van uw nieuwe dak geschikt zijn voor zonnepanelen.

– Schaduw: Controleer of er geen schaduw is op de nieuwe locatie die de opbrengst van uw panelen zou kunnen verminderen. Als er genoeg ruimte is op het dak worden de zonnepanelen geplaatst op het deel waar geen schaduw opvalt.

– Vervallen van garanties: In sommige gevallen kunnen garanties op zonnepanelen vervallen bij demontage en herinstallatie.

– Renovatie: Daarnaast kan renovatie of dakreparatie vereisen dat de zonnepanelen tijdelijk worden verwijderd.

Zonnepanelen plaatsen

Hoe zonnepanelen verhuizen?

Evaluatie van de huidige installatie: Laat een professional de huidige staat van uw zonnepanelen beoordelen. Dit omvat het controleren van de panelen zelf, de omvormer en het montagesysteem.

1. Het vinden van een gespecialiseerde installateur: Kies voor een ervaren installateur die ervaring heeft met het verplaatsen van zonnepanelen.

2. Voorbereiding op de verhuizing: Wanneer zonnepanelen verwijderd moeten worden is het zaak om eerst de zonnepanelen los te koppelen van de stroomkring. Zorg daarna ervoor dat de panelen zorgvuldig worden gedemonteerd en veilig worden vervoerd naar uw nieuwe adres.

3. Installatie op het nieuwe dak: Overweeg de plaatsing van de panelen op het nieuwe dak, rekening houdend met factoren als zonlicht, schaduw en de oriëntatie van het dak.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Zonnepanelen verplaatsen is een beslissing die zorgvuldig overwogen moet worden. Het kan een waardevolle investering zijn als u naar een nieuw huis verhuist, maar het is belangrijk om alle factoren, zoals de staat van uw huidige systeem, de kosten van de verhuizing en installatie, en de potentiële opbrengst op de nieuwe locatie in overweging te nemen. Onthoud dat het raadplegen van een professionele installateur altijd de eerste stap moet zijn bij het overwegen van het verplaatsen of laten liggen van uw zonnepanelen.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor verschillende afmetingen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1