Zonnepanelen op dakkapel

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Kunnen zonnepanelen op een dakkapel geplaatst worden?

Zonnepanelen op dakkapel is mogelijk, echter is niet elke dakkapel geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn verschillende factoren die bepalen of je dakkapel geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

afmeting zonnepanelen

Let op de volgende voorwaarde als u zonnepanelen op een dakkapel wilt:

Dakkapel dakconstructie: De bestaande dakkapel moet sterk genoeg zijn om het gewicht van de zonnepanelen te kunnen dragen. Als dit niet het geval is, dan kan het gaan verzakken, er ontstaan lekkages of de panelen kunnen zelf met een storm van het dak waaien door. Het is belangrijk dat de dakbedekking van de bestaande dakkapel stevig genoeg is voor de bevestiging van zonnepanelen. Veel dakkapellen zijn tevens voorzien van een houten onderconstructie. Deze onderconstructie is berekend voor het dragen van het gewicht van de dakkapel zelf en er is meestal geen rekening gehouden met extra gewicht.

Oppervlak: Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn op de dakkapel om zonnepanelen te plaatsen. Dit hangt af van de afmetingen van de panelen en de beschikbare ruimte. Om de zonnepanelen op hun nieuwe plek gemonteerd te krijgen, is soms extra montagemateriaal nodig.

Oriëntatie: De ideale oriëntatie voor zonnepanelen is meestal naar het zuiden gericht, maar als de dakkapel naar een andere richting is georiënteerd, kunnen er nog steeds zonnepanelen worden geplaatst. De efficiëntie kan wel variëren. Neem daarom contact op met onze installateur voor deskundig advies.

Schaduw: Zorg ervoor dat er geen permanente schaduw valt op de locatie waar de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Schaduw kan de energieproductie verminderen. Zonnepanelen worden meestal op platte daken of op een schuin dak gemonteerd. Hierbij moet goed gekeken worden naar de ideale hellingshoek om voldoende licht op te leveren met het hoogste rendement. Ook moet er goed gekeken worden of de omvormer in het systeem goed kan omgaan met schaduw. De meeste omvormer die gebruikt worden zijn de SMA omvormers. Er moet goed gekeken worden of deze omvormers niet te oud zijn.

Vergunningen: Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen voordat je zonnepanelen op een dakkapel plaatst. Sommige gemeenten kunnen specifieke regels hebben met betrekking tot zonne-energie-installaties.

Installatie: Het is belangrijk om een professionele zonne-installateur te raadplegen om de haalbaarheid van de installatie te beoordelen en ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de voorschriften wordt geïnstalleerd. Het wordt ook aangeraden om de opbrengst van zonnepanelen op een dakkapel te laten inschatten door een aannemer.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, kunnen zonnepanelen met succes op een dakkapel worden geplaatst om zonne-energie op te wekken. Het is altijd verstandig om een specialist te raadplegen om de specifieke mogelijkheden en uitdagingen van je dakkapel te beoordelen en een oplossing op maat te bieden voor je zonne-energiebehoeften.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Voordelen van zonnepanelen op dakkapel plaatsen

Onze installateurs begrijpen dat elke vierkante meter van je woning potentieel heeft, en dat geldt ook voor dakkapellen. Wist je dat je zelfs op een dakkapel zonnepanelen kunt plaatsen om te profiteren van hernieuwbare energie en tegelijkertijd je energiekosten te verlagen? Hier zijn enkele redenen waarom het plaatsen van zonnepanelen op een dakkapel een slimme keuze kan zijn:

1. Maximale benutting van ruimte

Zonnepanelen op een dakkapel maken gebruik van de ruimte die anders onbenut zou blijven. Dit is vooral handig als je geen extra dakoppervlakte hebt voor traditionele zonnepanelen.

2. Efficiënt gebruik van zonlicht

Dankzij de hoogwaardige technologie van moderne zonnepanelen kunnen ze zelfs bij minder ideale oriëntaties zonlicht efficiënt omzetten in elektriciteit. Dit betekent dat zelfs als je dakkapel niet perfect op het zuiden is gericht, je nog steeds zonne-energie kunt opwekken.

3. Energiebesparing en duurzaamheid

Door zonnepanelen op je dakkapel te plaatsen, verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en kun je je energierekening aanzienlijk verlagen. Bovendien draag je bij aan een schonere planeet door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

4. Verhoging van de waarde van je woning

Een zonne-energiesysteem kan de waarde van je woning verhogen. Toekomstige kopers zullen de voordelen van een lager energieverbruik en lagere energiekosten waarderen.

5. Maatwerk ontwerp

Ons team van experts kan een maatwerk ontwerp voor je dakkapel maken, rekening houdend met de beschikbare ruimte en je energiebehoeften. We zorgen ervoor dat het systeem esthetisch aantrekkelijk is en naadloos in je woning integreert.

6. Lokale ondersteuning

Onze lokale specialisten staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van ontwerp tot installatie en onderhoud. We zorgen voor een soepele en probleemloze ervaring.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Schaduwval op dakkapel zonnepanelen

Alle elementen op een dak, zoals dakramen, schoorstenen of dakkapellen, kunnen schaduw werpen op zonnepanelen. Wanneer er voldoende ruimte op het dak beschikbaar is, installeren we de zonnepanelen zodanig dat er geen schaduw op valt. Hierdoor behouden alle zonnepanelen hun maximale prestaties en kunnen ze worden aangesloten in een serie configuratie met behulp van een zogenaamde stringomvormer. Dit is de meest kostenefficiënte oplossing.

Zonnepanelen plaatsen

Serie of parallel voor zonnepanelen op een dakkapel?

In situaties waar schaduw valt op één paneel, kan een serie geschakeld systeem de prestaties van de hele installatie beïnvloeden. Daarom kiezen we bij schaduw problemen voor een parallelle opstelling van de zonnepanelen, waarbij elk paneel zijn eigen regelaar heeft. Als bijvoorbeeld een dakkapel schaduw veroorzaakt, zullen de meeste zonnepanelen blijven presteren op hun hoogtepunt. Alleen de panelen waarop schaduw valt, zullen op dat moment iets minder zonne-energie produceren.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

De juiste panelen en een offerte op maat

Als je panelen wil die de meeste energie opleveren, dan zijn monokristallijne zonnepanelen een goede keuze. Maar polykristallijne zonnepanelen bieden soms wat meer voor je geld als je panelen met gelijke vermogens wil. Benieuwd welke zonnepanelen voor jou geschikt zijn? Neem dan contact op voor persoonlijk advies.

Wil je een nieuwe dakkapel en denk je eraan om zonnepanelen naast of op de dakkapel te plaatsen? Vraag dan gratis een offerte bij ons aan!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen op een dakkapel?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1