Wat kosten 10 zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De kosten van 10 zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een uitstekende manier om duurzaam energie op te wekken en je energierekening te verlagen. Maar een van de eerste vragen die vaak gesteld wordt, is: “Wat kosten 10 zonnepanelen?” Laten we dieper ingaan op de factoren die de kosten van zonnepanelen beïnvloeden en een duidelijk beeld schetsen van de financiële investering die je kunt verwachten. 

Wat kosten 10 zonnepanelen

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief montage

Het is belangrijk om te weten dat de prijs van zonnepanelen afhangt van verschillende factoren. Deze omvatten onder andere de grootte en het type zonnepaneel, de installatiekosten, eventuele aanvullende hardware (zoals omvormers) en de kosten van het eventueel aanpassen van je dak. Ook kunnen de benodigde materialen verschillen per situatie. 

Gemiddeld kan je verwachten dat de prijs voor 10 zonnepanelen inclusief installatie tussen de €4000 en €6000 ligt. Dit is echter een schatting, en de daadwerkelijke prijs kan variëren op basis van de eerder genoemde factoren. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Soorten zonnepanelen en de zonnepanelen opbrengst

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, waaronder monokristallijn, polykristallijn en dunne-film panelen. Monokristallijn panelen zijn doorgaans het meest efficiënt maar ook het duurst. Polykristallijn panelen zijn iets minder efficiënt maar ook minder prijzig, terwijl dunne-film panelen de goedkoopste maar minst efficiënte optie zijn. De keuze voor het type paneel dat je kiest, kan dus een aanzienlijke invloed hebben op de totale kosten.

De opbrengst voor het aantal zonnepanelen dat je kiest en de soort is ook afhankelijk van de installatie. Kies altijd voor een ervaren specialist! Zorg dat deze je van te voren goed kan adviseren over de hoeveelheid stroom die een gemiddeld huishouden verbruikt en wat de gemiddelde opbrengst kan zijn. Per seizien verschilt dit flink, dus de totale jaarlijkse opbrengst is daarom erg belangrijk.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Installatiekosten van 10 zonnepanelen

Naast de zonnepanelen kosten zelf, zijn er ook installatiekosten. Dit is de prijs die je betaalt aan de installateur voor het plaatsen van de panelen op je dak. De prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie, de bereikbaarheid van je dak, en of er aanvullende werkzaamheden nodig zijn zoals dakversteviging of het verplaatsen van een dakraam. Het kan slim zijn om te kiezen voor een zonnepanelen set, met een goed type omvormer om de kosten zo laag mogelijk te houden. De afgelopen jaren zijn de kosten al flink verlaagd, hierdoor loopt je besparing snel op.

Zonnepanelen plaatsen

Terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Hoewel de initiële kosten van zonnepanelen aanzienlijk kunnen zijn, is het belangrijk om de potentiële besparingen op lange termijn in ogenschouw te nemen. Door je eigen stroom op te wekken met zonnepanelen, kun je je maandelijkse energierekening verlagen. Gemiddeld kan je verwachten dat de terugverdientijd van een zonnepanelensysteem tussen de 7 en 10 jaar ligt. Je kunt momenteel profitreren van de BTW teruggave voor zonnepanelen, waardoor de kosten nog lager zijn. Dit moet eigenlijk overigens worden gezien als een vrijstelling. 

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Kies voor zonne-energie

Het installeren van zonnepanelen is een duurzame investering die op de lange termijn financiële voordelen kan opleveren. Hoewel de initiële kosten aanzienlijk kunnen zijn, helpen de besparingen op je energierekening en mogelijke subsidies om deze investering op termijn terug te verdienen. Ga je zonnepanelen kopen, dan is het slim om verschillende specialisten te vergelijken. Zij kunnen misschien wel andere zonnepanelen gebruiken om groene stroom op te wekken. Door deze vergelijking te maken, kun je jezelf volledig onafhankelijk voorzien van advies. 

Vergeet niet dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type paneel dat je kiest, de installatiekosten en de specifieke omstandigheden van je dak. Het is altijd het beste om offertes van verschillende installateurs te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Op de Go Zonnepanelen website kun je eenvoudig offertes vergelijken van verschillende zonnepanelen installateurs. Zo kun je verzekerd zijn van de beste deal voor jouw situatie. Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag: wat kosten zonnepanelen?

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor 10 zonnepanelen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1