Zonnepanelen op garage

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Ook zonnepanelen op de garage laten plaatsen?

Onze zonnepanelen specialisten begrijpen dat zonne-energie niet alleen toegankelijk moet zijn voor woningen, maar ook voor andere gebouwen zoals garages. Wist je dat zonnepanelen plaatsen op een garage een slimme investering kunnen zijn die niet alleen bijdraagt aan duurzaamheid, maar ook je energierekening kan verlagen en de waarde van je vastgoed kan verhogen? Door op de garage of schuur zonnepanelen te plaatsen, wordt de woning snel duurzamer!

Zonnepanelen op garage

De voordelen van zonnepanelen plaatsen op je garage

Zonnepanelen plaatsen op de garage? Of het nu gaat om een aangebouwde garage, of aparte, er zijn altijd mogelijkheden. Dat biedt een hoop voordelen, namelijk:

Duurzaamheid:

Met zonnepanelen op je garage benut je een onbenutte ruimte om schone, hernieuwbare energie op te wekken. Je draagt bij aan een groenere toekomst door je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Energiebesparing:

Door de energie die je opwekt met zonnepanelen op je garage te gebruiken, kun je je elektriciteitsrekening verlagen. Je vermindert je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en profiteert van gratis zonne-energie.

Waardeverhoging:

Een zonne-energiesysteem kan de waarde van je eigendom verhogen. Potentiële kopers waarderen de voordelen van een lager energieverbruik en de mogelijkheid om zelf energie op te wekken. Wanneer je een dubbele garage, kun je veel zonnepanelen kwijt, hierdoor profiteer je maximaal van de voordelen.

Ruimte optimalisatie:

Als je beperkte ruimte op je dak hebt, kan het installeren van zonnepanelen op je garage een slimme keuze zijn. Het maximaliseert de opwekking van zonne-energie zonder extra ruimte op je woning in beslag te nemen. Let wel goed op dat je de juiste micro omvormer hebt, hierover kan een specialist je adviseren. Overigens wordt er ook gekeken naar of je garagedak geschikt is!

Financiële voordelen:

In sommige regio’s zijn er financiële incentives en belastingvoordelen beschikbaar voor zonne-energieprojecten, waardoor je de kosten van de installatie kunt verlagen en je investering sneller kunt terugverdienen.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Zonnepanelen op het platte dak of een schuine dak?

De keuze tussen zonnepanelen plaatsen op een plat garagedak of een schuin garagedak hangt af van verschillende factoren, waaronder de dakstructuur, de dakoriëntatie, de beschikbare ruimte, de opbrengst en esthetische voorkeuren. Dit kan allemaal invloed hebben op de opbrengst, dit moet natuurlijk zo hoog mogelijk zijn. Hiermee kan je de kosten voor het jaarlijks verbruik zoveel mogelijk verlagen. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Dakstructuur

Plat dak: Zonnepanelen op platte daken worden vaak geïnstalleerd met behulp van verschillende montagesystemen die de panelen in een ideale hellingshoek plaatsen om ze naar de zon te richten. Dit vereist doorgaans speciale montagesystemen, zoals de juiste hoeveelheid ballast, gewichtsverdeling of opdak montages. Het dak moet structureel geschikt zijn om het extra gewicht van de panelen te dragen. Zo zijn bijvoorbeeld golfplaten als dakbedekking niet ideaal. Golfplaten kunnen namelijk niet het gewicht van de zonnepanelen dragen. Daarom worden zonnepanelen niet op golfplaten gemonteerd, maar op de onderliggende dakstructuur.

Schuin dak: Bij garages met schuine daken, kunnen wij zonnepanelen direct op het dakoppervlak monteren zonder speciale montagesystemen. Dit kan de installatie vereenvoudigen en kosten besparen. Bij platte daken moet er tevens rekening gehouden worden met de benodigde ballast.

2. Dakoriëntatie

Plat dak: Bij zonnepanelen plaatsen op een plat dak kun je de panelen in de optimale hoek en richting plaatsen om de meeste zonne-energie op te vangen, omdat je meer flexibiliteit hebt in de positionering.

Schuin dak: De efficiëntie van zonnepanelen op schuine daken hangt af van de oriëntatie van het dak. Idealiter zou het dak naar het zuiden gericht moeten zijn om de maximale blootstelling aan de zon te krijgen.

3. Beschikbare ruimte

Plat dak: Een plat dak biedt meestal meer ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen, aangezien je ze in rijen kunt opstellen zonder rekening te houden met de hoek van het dak. Wel heb je op een plat dak voldoende ruimte nodig tussen de rijen zonnepanelen. Dit zorgt namelijk voor maximale opbrengst. Overigens moet het plaatselijke bestemmingsplan wel toestaan dat je zonnepanelen mag plaatsen, dus houd hier rekening mee.

Schuin dak: Bij schuine daken moet je rekening houden met de beschikbare dakruimte en de hoek van het dak bij het bepalen van het aantal panelen dat je kunt installeren op schuine daken.

4. Esthetiek

Plat dak: Sommige mensen geven de voorkeur aan de esthetiek van zonnepanelen op een plat dak omdat ze vaak minder zichtbaar zijn vanaf de straat.

Schuin dak: Zonnepanelen op schuine daken zijn doorgaans prominenter zichtbaar, maar hun plaatsing kan worden geïntegreerd in het ontwerp van het dak voor een esthetisch aantrekkelijke installatie.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Hoeveel zonnepanelen op garage?

Hoeveel panelen je op een garage dak kan installeren, is natuurlijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder de beschikbare dakruimte, de afmetingen van de zonnepanelen, de efficiëntie van de panelen, de gewenste energieproductie en lokale bouwvoorschriften. Er komen een hoop dingen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen op een garage. Van een aparte omvormer tot het opwekken van groene stroom, wij raden je ten alle tijden aan je goed te laten adviseren door een specialisten over het plaatsen van zonnepanelen op een garagedak.

Hier zijn enkele overwegingen om de capaciteit van zonnepanelen op een garage dak te bepalen:

1. Dakoppervlak

Het beschikbare dakoppervlak is een cruciale factor. Meet de lengte en breedte van het dak en bereken het totale dakoppervlak.

2. Zonnepaneel afmetingen

De afmetingen van de zonnepanelen variëren, maar standaard zonnepanelen hebben doorgaans een oppervlakte van ongeveer 1,6 vierkante meter per paneel (ongeveer 1 meter breed en 1,6 meter lang). Je kunt de beschikbare ruimte op het dak delen door de oppervlakte van een paneel om een ruwe schatting te krijgen van het aantal panelen dat op het dak past.

3. Efficiëntie van de zonnepanelen op je garagedak

De efficiëntie van zonnepanelen varieert, en panelen met een hoog rendement kunnen meer energie opwekken met dezelfde oppervlakte. Let op het vermogen (in watt-piek) van de panelen, aangezien dit aangeeft hoeveel energie ze kunnen genereren.

4. Gewenste energieproductie

Bepaal hoeveel energie je wilt opwekken met je zonnepanelen. Dit hangt af van je energieverbruik en hoeveel van je energiebehoefte je wilt dekken met zonne-energie.

5. Schaduw en obstakels

Houd rekening met schaduw van omliggende bomen, gebouwen of andere obstakels. Schaduw kan de energieopbrengst van zonnepanelen verminderen, dus vermijd schaduwrijke gebieden indien mogelijk.

6. Bouwvoorschriften

Controleer lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen, omdat deze van invloed kunnen zijn op het aantal zonnepanelen dat je mag installeren.

7. Zonnepaneel opstelling

De oriëntatie en hellingshoek van de zonnepanelen kunnen de energieopbrengst beïnvloeden. Een optimale opstelling zal meer energie opleveren.

Zonnepanelen plaatsen

Heb je een vergunning nodig?

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor zonnepanelen plaatsen. Er zijn echter uitzonderingen, zoals wanneer de installatie niet in overeenstemming is met het lokale bestemmingsplan. Onze adviseurs staan klaar om je te assisteren en te adviseren over jouw specifieke situatie. Daarnaast kun je bij je gemeente terecht voor aanvullende informatie en richtlijnen met betrekking tot dit onderwerp.

Onze aanpak voor zonnepanelen op de garage plaatsen

Onze zonnepanelen specialisten zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van zonne-energiesystemen voor diverse toepassingen, waaronder garages. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van de initiële beoordeling tot de uiteindelijke installatie en monitoring van je zonnepanelen.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Ontdek de mogelijkheden met zonne energie

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van zonnepanelen op je garage of schuur? Neem dan vandaag nog contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. Onze installateurs zullen je behoeften beoordelen, een aangepast ontwerp voorstellen en je begeleiden bij het realiseren van je duurzame energiedoelen. Samen kunnen we zonne-energie benutten op een plek waar je het misschien niet had verwacht – op je garage!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen op garage?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1