Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen VvE

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Zonnepanel vereniging van eigenaren (VvE)

Als lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE) overweegt u misschien om zonnepanelen te installeren. Dit is een slimme keuze die tal van voordelen met zich meebrengt, waaronder financiële besparingen en een positieve bijdrage aan het milieu. Als VvE zonnepanelen kopen? Wij vertellen je wat er mogelijk is.

In deze gids bespreken we de voordelen van VvE zonnepanelen plaatsen, de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), en hoe u in slechts vijf stappen zonnepanelen kunt regelen voor uw VvE. Als individuele eigenaren, kun je maximaal profiteren van groene energie. Je kunt het gemeenschappelijk dak, samen gebruiken voor een flinke verlaging van de kosten!

Zonnepanelen VvE

Voordelen van VvE zonnepanelen

Financiële voordelen:

Een van de meest overtuigende voordelen van VvE’s zonnepanelen aanschaffen, is de mogelijkheid om de energierekening te verlagen. De opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt om gemeenschappelijke ruimten te verlichten en andere gemeenschappelijke apparaten van stroom te voorzien, het verbruik verrekenen en zo geld te besparen. Stroom opwekken, zorgt ervoor dat jullie allemaal besparen. De installateurs via Go Zonnepanelen werken altijd met de beste merken zonnepanelen

Duurzame energie:

Door zonne-energie te benutten, draagt uw VvE bij aan een groenere toekomst. U vermindert de CO2-uitstoot en verlaagt de ecologische voetafdruk van uw gebouw. Met een collectieve installatie, profiteren jullie samen van duurzame energie. 

Waardevermeerdering van onroerend goed: Het installeren van zonnepanelen kan de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers en huurders zijn steeds meer geïnteresseerd in duurzame woningen.

Nieuwe regeling:

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE): Het installeren van zonnepanelen voor uw VvE is een investering in een duurzame toekomst en kan aanzienlijke financiële voordelen met zich meebrengen. Met de nieuwe SCE-regeling en de samenwerking met lokale energiecoöperaties wordt dit proces nog toegankelijker. Start vandaag nog en maak uw VvE klaar voor de voordelen van zonne-energie. De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) biedt financiële steun voor VvE’s die gezamenlijk zonnepanelen willen installeren. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om de overstap naar zonne-energie te maken.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

De nieuwe SCE-regeling is bedoeld om collectieve energieopwekking te stimuleren, met speciale aandacht voor VVE’s en energiecoöperaties. Enkele belangrijke voordelen van SCE zijn:

Financiële ondersteuning: SCE voorziet in financiële subsidies om de initiële kosten van zonnepanelen installaties te verlagen.

Makkelijker te realiseren: Dankzij SCE is het eenvoudiger voor VvE’s om zonnepanelen te installeren en te profiteren van duurzame energieopwekking.

Samenwerking stimuleren: SCE stimuleert samenwerking tussen appartementseigenaren, waardoor de aanschaf van zonnepanelen voor de VvE haalbaarder wordt.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Nadelen van zonnepanelen VvE

Toestemming nodig

Een van de nadelen van het installeren van zonnepanelen in een Vereniging van Eigenaren (VVE) is dat hiervoor vaak meerdere bewoners interesse moeten hebben en ermee moeten instemmen. Elke individuele bewoner moet instemmen met de plaatsing van zonnepanelen op het gemeenschappelijke dak. Uiteindelijk is het natuurlijk de VvE die in een vergadering over plaatsing van zonnepanelen beslist. Dit kan leiden tot vertragingen of zelfs het blokkeren van het project als niet alle VVE-leden het eens zijn. Bovendien kan het verkrijgen van consensus een uitdagende taak zijn, omdat niet iedereen wellicht bereid is te investeren in zonnepanelen, ondanks de potentiële voordelen op de lange termijn. De behoefte aan unanieme goedkeuring kan de implementatie bemoeilijken, vooral als er verdeelde meningen zijn binnen de VvE. Het is technisch wél realiseerbaar, maar het moet allemaal in overleg gaan. 

Hoge kosten voor plaatsing van zonnepanelen

Een ander nadeel is de initiële financiële investering die vereist is voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De totale kosten omvatten niet alleen de zonnepanelen zelf, maar ook de installatiekosten, omvormers, bekabeling en eventueel aanpassingen aan het dak. Deze kosten moeten worden gedragen door de VVE zelf en dienen te worden verdeeld over de individuele VVE-leden. Afhankelijk van de omvang van het project en de kwaliteit van de zonnepanelen, kunnen de initiële kosten behoorlijk hoog zijn. Maar met tier 1 panelen, verdien je dit snel terug!

Dit kan leiden tot verhoogde gemeenschappelijke uitgaven, wat sommige VVE-leden terughoudend kan maken om in te stemmen met de installatie van zonnepanelen. Het is belangrijk om de financiële implicaties zorgvuldig te overwegen en te plannen voordat de installatie wordt gestart. Is het reservefonds onvoldoende gevuld en wil je als VvE ook geen eenmalige bijdrage vragen aan je leden? Dan kan je een lening afsluiten om de zonnepanelen te financieren. Overigens, gaat iemand het gebouwen overnemen, dan zal deze meer waard zijn met de installatie.

Zonnepanelen plaatsen

Financiële voordelen

Naast de SCE-regeling zijn er nog andere financiële voordelen die de aanschaf van zonnepanelen voor VvE’s aantrekkelijk maken:

BTW teruggave: VvE’s kunnen in aanmerking komen voor BTW-teruggave op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Energiebesparing: De opgewekte stroom kan worden gebruikt om de gemeenschappelijke elektriciteitsrekening te verlagen, wat resulteert in langdurige besparingen.

Mogelijkheid tot energiecoöperatie: VvE’s kunnen samenwerken met lokale energiecoöperaties om de opgewekte energie te verkopen en extra inkomsten te genereren.

Mogelijk is het interessant voor de VvE om de overweging tussen zonnepanelen huren of kopen te maken. Er is van alles mogelijk. Vraag vandaag nog een offerte aan voor een volledige zonnepanelen set inclusief installatie

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

In 5 stappen VvE zonnepanelen regelen

Overweegt u het plaatsen van zonnepanelen ook voor uw VvE? Bespreek het eens tijdens de algemene ledenvergadering! Hier zijn vijf stappen om u op weg te helpen:

1. Zoek genoeg informatie op

Het is verstandig om jezelf grondig te informeren over de opties, financiële aspecten, wettelijke voorschriften en vereiste vergunningen voordat je overweegt om zonnepanelen te installeren. Raadpleeg hiervoor bronnen zoals je lokale gemeente, de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

2. Bespreek het met andere eigenaren

Om toestemming te krijgen moet het merendeel van de VvE instemmen met de plaatsing van zonnepanelen. Overleg over diverse mogelijkheden voor het gebruik van zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen bijvoorbeeld nodig zijn. De bewoners schaffen na goedkeuring zelf de zonnepanelen aan

Als VvE is het ook mogelijk om zonnepanelen te installeren op een appartementencomplex. Bewoners met een eigen appartement lijken steeds meer bewust te zijn van de voordelen van zonne-energie. De bewoner zelf ziet het niet alleen als een voordel voor de portemonnee maar ook omdat het duurzaam is.

3. Denk aan de kosten van zonne energie

De aanschaf van zonnepanelen kan een aanzienlijke financiële verplichting met zich meebrengen. Het is daarom van cruciaal belang om de uitgaven en beschikbare financieringsopties goed te analyseren.

4. Houd rekening met het gemeenschappelijke dak

Bij de installatie van zonnepanelen op een schuin dak spelen de dakhelling en oriëntatie een cruciale rol. Een zuidelijke oriëntatie is optimaal, maar oostelijke en westelijke oriëntaties kunnen eveneens effectief zijn. Op platte daken kan een keuze worden gemaakt tussen een zuidelijke opstelling of een opstelling in oostelijke en westelijke richtingen. Hoewel zuidelijke oriëntatie doorgaans een hogere opbrengst per paneel oplevert, biedt een oost-west opstelling het voordeel van meer panelen omdat ze dicht bij elkaar staan en daardoor minder schaduw ondervinden. Plat Dak Installaties hebben vaak te maken met obstakels die schaduw kunnen veroorzaken, wat de totale opbrengst vermindert. Als de panelen in serie zijn geschakeld, kan dit alles beïnvloeden. Dit probleem kan echter worden opgelost door gebruik te maken van optimizers of micro-omvormers.

5. Zoek de juiste leverancier

Nadat je de keuze hebt gemaakt om zonnepanelen te installeren, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een geschikte leverancier. Vergelijk meerdere offertes en zorg ervoor dat je grondig advies ontvangt over de beschikbare opties en verwachte opbrengsten.

Omvormer bij de installatie via de VvE

Bij de installatie van zonnepanelen in een Vereniging van Eigenaren (VVE) is een cruciaal onderdeel van het zonne-energiesysteem de omvormer. De omvormer speelt een essentiële rol bij de omzetting van opgewekte gelijkstroom (DC) van de zonnepanelen naar wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in het elektriciteitsnet. Het correct plaatsen van de omvormer is van groot belang om de opbrengst van de zonnepanelen te optimaliseren.

Een goed geplaatste omvormer zorgt voor maximale energieopbrengst en efficiëntie van het zonne-energiesysteem. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het plaatsen van een omvormer bij de VVE:

Locatie: De omvormer moet strategisch worden geplaatst om te voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Een koele, geventileerde ruimte is ideaal, aangezien omvormers bij hoge temperaturen minder efficiënt werken.

Kortst mogelijke bekabeling: Het is van cruciaal belang om de afstand tussen de omvormer en de zonnepanelen zo kort mogelijk te houden. Korte bekabeling minimaliseert energieverlies en verhoogt de efficiëntie.

Bescherming tegen weersinvloeden: De omvormer moet worden beschermd tegen weersinvloeden, zoals regen en zonlicht, om de duurzaamheid te waarborgen. Het plaatsen van de omvormer in een waterdichte behuizing of een beschutte ruimte is noodzakelijk.

Veiligheid en toegankelijkheid: De omvormer moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud en eventuele reparaties. Tegelijkertijd moet de locatie veilig zijn voor VVE-leden en technici die onderhoud uitvoeren.

Monitoring: Een omvormer moet worden geïnstalleerd met geavanceerde monitoring mogelijkheden, zodat de prestaties van het zonne-energiesysteem kunnen worden gevolgd en eventuele problemen tijdig kunnen worden geïdentificeerd. Ook dienen de zonnepanelen rechtstreeks aangesloten te worden met de omvormer op de meterkast van het gebouw, wanneer men in een appartementencomplex woont.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen VvE vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1