Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen op het oosten

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Waarom zonnepanelen op het oosten

De meeste mensen associëren zonnepanelen die naar het zuiden gericht zijn, en dat is begrijpelijk. Zonnepanelen die een dak richting naar het zuiden hebben worden vaker gekozen. Deze zonnepanelen vangen immers gedurende de dag het meeste zonlicht op. Maar wat als we je vertelden dat zonnepanelen op het oosten, gericht naar de opkomende zon, ook enorm waardevol kunnen zijn?

Zonnepanelen op het oosten

De magie van de ochtendzon

Een schuin dak op het zuiden vangt de meeste zonnestralen op en heeft de hoogste stroomopbrengst. Maar ook zijn er goede redenen om de ochtendzon te omarmen bij een oost opstelling. De zon komt op in het oosten, en dit natuurlijke fenomeen biedt een ongelooflijke mogelijkheid voor het opwekken van zonne-energie.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Voordelen van zonnepanelen op het oosten

Ochtend opbrengst:

Zonnepanelen georiënteerd naar het oosten vangen de eerste stralen van de ochtendzon op. Dit betekent dat je al vroeg op de dag elektriciteit kunt produceren, wat handig is voor huishoudelijke activiteiten en het opladen van apparaten.

Gelijkmatige energieproductie:

Zonnepanelen die naar het oosten zijn gericht, beginnen de dag met een snelle stijging van de opbrengst en hebben vaak een gelijkmatige energieproductie gedurende de ochtenduren. Dit kan helpen om de piekvraag in de ochtend te dekken.

Koelingseffect:

Zonnepanelen kunnen op warme dagen heet worden, maar de ochtendzon kan helpen om ze af te koelen voordat de zon op zijn hoogst staat. Dit kan de efficiëntie van je zonnepanelen verbeteren.

Flexibiliteit in zonnepanelen plaatsen:

Niet elk dak is ideaal georiënteerd naar het zuiden. Als je dak meer naar het oosten is gericht dan naar het zuiden, is het zinvol om zonnepanelen richting het oosten of als oost west opstelling te overwegen. Hierdoor kun je het maximale potentieel van je dak benutten.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Wat te doen bij schaduw?

Zonnepanelen gericht naar het oosten hebben een uniek voordeel: ze vangen de ochtendzon op en beginnen al vroeg met het genereren van zonne-energie. Combineer dit met een micro omvormer, en je hebt een krachtige combinatie die zelfs schaduwproblemen kan overwinnen.

Schaduw op zonnepanelen kan de energieproductie verminderen, maar met een micro-omvormer kan dit effect aanzienlijk worden verminderd. Terwijl een traditionele string-omvormer de prestaties van alle panelen in een string kan beïnvloeden als er schaduw optreedt, minimaliseert een micro-omvormer dit probleem omdat elk paneel zijn eigen omvormer heeft. Hierdoor kan het systeem zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en toch zoveel mogelijk energie opwekken. Micro-omvormers, in tegenstelling tot de traditionele string-omvormers, zijn geïnstalleerd op elk afzonderlijk zonnepaneel. Dit betekent dat elk paneel onafhankelijk van de anderen werkt. Het grote voordeel hiervan is dat als er schaduw valt op één paneel, dit niet de prestaties van de andere panelen negatief beïnvloedt. Zelfs als een deel van je zonnepaneel onder schaduw valt, blijven de andere panelen optimaal functioneren.

Ook bij een oost west opstelling is een omvormer enorm belangrijk. Echter is niet elke omvormer geschikt. Er dient namelijk gekozen te worden voor een omvormer met minimaal twee zogenaamde trackers. Deze tracker optimaliseert de installatie.

Zonnepanelen plaatsen

Professionele installatie is cruciaal

Of je nu zonnepanelen op het oosten overweegt of een ander zonne-energiesysteem, het is van essentieel belang om advies te vragen aan een van onze professionele installateurs. Wij kunnen je dak analyseren, de optimale oriëntatie bepalen en zonnepanelen van hoge kwaliteit installeren om de efficiëntie te maximaliseren. Vraag snel een offerte bij ons aan!

Hoe zit het met de opbrengst van zonnepanelen richting het oosten

Wil je gaan profiteren van je eigen opgewekte energie en is de richting van je dak het oosten? Dan zal je je afvragen: zijn zonnepanelen richting het oosten rendabel? Zeker! Wil je zonne-energie gaan produceren en je eigen stroom opwekken, dan is de richting waarin de zonnepanelen geplaatst worden belangrijk. Over het algemeen is de opbrengst richting het oosten erg goed! Verschillende factoren zoals de hoeveelheid schaduw en de kwaliteit van je panelen zijn wel erg belangrijk.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Investeer in een groenere toekomst met zonne energie

Het kiezen voor zonnepanelen op het oosten is een slimme stap naar een groenere toekomst. Het stelt je in staat om duurzame energie op te wekken en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien bespaar je op de lange termijn geld op je energierekening.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze zonnepanelen specialisten!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor zonnepanelen op het oosten?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1