Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Merken zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De beste zonnepanelen merken op dit moment

Wij werken vrijwel altijd met Jinko Solar!

  1. Jinko Solar
  2. LONGI Solar
  3. Trina Solar
  4. Canadian Solar
  5. AEG
  6. Suntech
  7. Qcells
  8. JA Solar
  9. SunPower
  10. DMEGC Solar
afmeting zonnepanelen

Top 10 beste zonnepanelen merken vergelijken

1. Jinko Solar

Sinds 2006 is Jinko Solar een vooraanstaande wereldwijde fabrikant die gespecialiseerd is in zonne-energieoplossingen en de productie van hoog rendement zonnepanelen.

De opvallende kenmerken van Jinko Solar zijn:

Productgarantie: Geniet van een garantie van 25 jaar op de N-Type serie.

Vermogensgarantie: De N-Type serie behoudt 95,4% van het vermogen na 10 jaar en 89,4% na 25 jaar.

Maximale module-efficiëntie: Bereikt een indrukwekkende efficiëntie van 23,23%.

Betrouwbaarheid en kwaliteit: Erkend als Top Brand PV door EuPD Research. De zonnepanelen van Jinko Solar worden consistent beoordeeld als Top Performer op de 2022 PVEL PV-module betrouwbaarheidsscore kaart.

Wereldwijde aanwezigheid: In 2022 was Jinko Solar ’s werelds op een na grootste fabrikant.

Kredietrating door PV Module Tech: Beoordeeld met een AA-rating.

Chinese vestiging: Jinko Solar is gevestigd in China en is direct te bereiken via een contactformulier. Bovendien heeft Jinko meerdere distributeurs (groothandels) in Nederland die beschikbaar zijn voor vragen en ondersteuning. U kunt contact opnemen met de klantenservice van deze distributeurs via e-mail of een Nederlands telefoonnummer.

TÜV-gecertificeerd: De zonnepanelen van Jinko Solar voldoen aan de hoogste normen en zijn gecertificeerd door TÜV.

2. LONGI Solar

Als je op zoek bent naar kwalitatief goede zonnepanelen voor je dak, zoals glas glas zonnepanelen, hoef je niet verder te kijken. LONGi Solar is dé wereldleider op het gebied van mono zonnecellen en panelen. Sinds de oprichting in 2000 in China heeft het bedrijf zich volledig gericht op monokristallijne oplossingen. Naast China heeft LONGi vestigingen in Japan, Europa, Noord-Amerika, India, Maleisië, Australië en Afrika.

De zonnepanelen van LONGi Solar zijn buitengewoon innovatief en van zeer hoge kwaliteit. Met voortdurende productinnovaties en baanbrekende monokristallijne technologieën behoren ze tot de top van de zonne-energie-industrie. Ze hebben meer dan een kwart van de wereldwijde markt veroverd met hun productie van zonnewafers. Het bedrijf wordt erkend als ’s werelds meest waardevolle onderneming met de hoogste marktwaarde. Hun kernwaarden? Innovatie en duurzame ontwikkeling.

10 jaar productgarantie

25 jaar vermogensgarantie

Uitstekende kwaliteit

Toonaangevend in monokristallijne oplossingen

20 jaar ervaring

Hoge vermogens output

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

3. Trina Solar

Trina Solar, opgericht in 1997, is een vooraanstaand bedrijf in de zonne-energie-industrie dat hoogwaardige zonnepanelen produceert en zich inzet voor duurzame energieoplossingen. De zonnepanelen van Trina Solar worden wereldwijd erkend vanwege hun uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Hier is waarom Trina Solar zonnepanelen de perfecte keuze zijn voor uw duurzame energiebehoeften:

Uitstekende kwaliteit: Trina Solar staat bekend om zijn compromisloze toewijding aan kwaliteit. De zonnepanelen worden geproduceerd volgens de hoogste industrienormen, wat resulteert in betrouwbare en duurzame prestaties gedurende vele jaren.

Langdurige garantie: Trina Solar biedt een robuuste garantie van 25 jaar op de prestaties van zijn zonnepanelen. Dit geeft u gemoedsrust en vertrouwen in de lange termijn prestaties van uw investering.

Hoog rendement: De zonnepanelen van Trina Solar behalen uitstekende rendementscijfers, waardoor u meer energie kunt opwekken en geld kunt besparen op uw energierekening.

Duurzame productie: Trina Solar is toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijke productiepraktijken. Het bedrijf streeft ernaar om groene energie-oplossingen te bieden die de impact op het milieu minimaliseren.

Wereldwijde erkenning: Trina Solar is wereldwijd erkend en wordt vaak gekozen door professionals in de zonne-energiebranche. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd vanwege zijn innovatie en betrouwbaarheid.

4. Canadian Solar

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen om uw huis of bedrijf van schone energie te voorzien, dan zijn Canadian Solar zonnepanelen de perfecte keuze. Canadian Solar is een wereldwijd erkend bedrijf dat bekend staat om zijn toonaangevende zonne-energie oplossingen. Hier is waarom Canadian Solar zonnepanelen uw beste optie zijn:

Toonaangevende kwaliteit: Canadian Solar staat synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De zonnepanelen worden geproduceerd volgens de hoogste industrienormen, wat resulteert in duurzame en hoogwaardige prestaties gedurende vele jaren.

Uitgebreide garantie: Met Canadian Solar krijgt u gemoedsrust. Het bedrijf biedt uitgebreide garanties, vaak tot 25 jaar, op de prestaties van zijn zonnepanelen. Dit betekent dat uw investering op de lange termijn beschermd is.

Hoog rendement: Canadian Solar zonnepanelen behalen uitstekende rendementscijfers, waardoor u meer energie kunt opwekken en uw energierekening kunt verlagen. Dit maakt ze uiterst kostenefficiënt.

Duurzame keuze: Canadian Solar is zich bewust van zijn ecologische voetafdruk en streeft naar duurzaamheid. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd aan milieuvriendelijke productiepraktijken en is actief betrokken bij de ontwikkeling van schone energie.

Wereldwijde erkenning: Canadian Solar is wereldwijd erkend en wordt vertrouwd door professionals in de zonne-energie-industrie. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd op basis van innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid  op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

5. AEG

AEG is een bekend merk in de wereld van huishoudelijke apparatuur en elektronica. Ze hebben ook een assortiment zonnepanelen, die bekend staan als “AEG zonnepanelen” of “AEG zonnemodules”. Deze zonnepanelen worden vervaardigd door AEG Power Solutions, een dochteronderneming van de AEG-groep.

AEG zonnepanelen zijn ontworpen om zonne-energie op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Ze worden vaak gebruikt in zonne-energiesystemen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Deze panelen zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en betrouwbaar, en ze worden geleverd met garanties op product- en vermogens prestaties.

Het exacte assortiment en de specificaties van AEG zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van het model en de productlijn. Het is belangrijk om de technische specificaties en garantievoorwaarden van specifieke AEG zonnepanelen te raadplegen om te bepalen of ze geschikt zijn voor een bepaald zonne-energiesysteem. Over het algemeen worden AEG zonnepanelen beschouwd als een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige zonnepanelen.

Hier zijn de kenmerkende eigenschappen van AEG zonnepanelen:

Productgarantie: Standaard 15 jaar, met de mogelijkheid tot optionele verlenging tot 20-30 jaar.

Vermogensgarantie: Afhankelijk van de serie panelen, wordt een gegarandeerd vermogensrendement geboden voor 25 jaar, en in sommige gevallen zelfs voor 30 jaar, variërend tussen 84,80% en 85% na 25 jaar.

Maximale module-efficiëntie: Bereikt een maximale module-efficiëntie van 21,4%.

Betrouwbaarheid en kwaliteit: AEG heeft een lange geschiedenis van meer dan 140 jaar, wat het tot een betrouwbare en ervaren speler in de markt maakt. Het is ook verkozen tot Top Brand PV voor de jaren 2022/2023 door EuPD Research, op basis van erkenning door installateurs en eindgebruikers.

Kredietrating door PV ModuleTech: Er is geen specifieke informatie beschikbaar over de kredietrating.

Nederlandse klantenservice: Klantenservice in Nederland wordt verzorgd door een lokale distributeur, met zowel e-mail- als lokaal Nederlands telefoonnummer beschikbaar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Duitsland en is bereikbaar via e-mail en een Duits telefoonnummer.

TÜV gecertificeerd: De zonnepanelen zijn gecertificeerd door TÜV, wat de kwaliteit en veiligheid van de producten waarborgt.

6. Suntech

Suntech is een vooraanstaand bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige zonnepanelen en zonne-energie oplossingen. Met een erfenis van innovatie en deskundigheid op het gebied van zonne-energie, biedt Suntech betrouwbare en efficiënte zonnepanelen die zowel geschikt zijn voor residentiële als commerciële toepassingen.

Kenmerken van Suntech zonnepanelen:

Innovatieve technologie: Suntech investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de nieuwste technologieën te integreren in hun zonnepanelen. Dit resulteert in maximale energieopbrengst en efficiëntie.

Betrouwbare prestaties: Suntech zonnepanelen staan bekend om hun betrouwbare prestaties en lange levensduur. Ze worden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles om duurzaamheid te waarborgen.

Milieuvriendelijk: Als toegewijd voorstander van duurzaamheid, voldoen Suntech zonnepanelen aan de hoogste milieunormen en dragen ze bij aan een groenere planeet.

Breed toepassingsbereik: Suntech biedt zonnepanelen voor diverse toepassingen, of het nu gaat om residentiële installaties, commerciële projecten of grootschalige zonne-energiecentrales.

Uitstekende garanties: Suntech zonnepanelen worden ondersteund door uitgebreide garanties, wat gemoedsrust biedt aan klanten. SunTech biedt een productgarantie van 12 tot 25 jaar.

Zonnepanelen plaatsen

7. Qcells

Hanwha Qcells (voorheen bekend als Hanwha Solar One) is een vooraanstaande wereldwijde speler in de zonne-energie-industrie. Qcells, opgericht in Duitsland in 1999, werd in augustus 2012 overgenomen door de Hanwha Group uit Zuid-Korea als reactie op de concurrentie uit Azië.

De unieke kenmerken van Qcells:

Productgarantie: 25 jaar

Vermogensgarantie: Na 10 jaar behouden de zonnepanelen 93,5% van hun oorspronkelijke vermogen en na 25 jaar nog steeds 86%.

Maximale module-efficiëntie: Bereikt een indrukwekkende efficiëntie van 21,5%.

Betrouwbaarheid en kwaliteit: Qcells heeft sinds 2018 de Top Brand PV Award ontvangen van Nederlandse installateurs, toegekend door EuPD Research. Bovendien worden Qcells zonnepanelen elk jaar sinds 2016 erkend als Top Performer op de 2022 PVEL PV-module betrouwbaarheidsscore kaart. De Q.PEAK DUO BLK ML-G9+ serie wordt bijzonder hoog gewaardeerd.

Kredietrating door PV Module Tech: Beoordeeld met een BB-rating.

Europese aanwezigheid: Qcells heeft vestigingen verspreid over heel Europa om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten.

Klantenservice: In Nederland kunnen consumenten en installateurs contact opnemen met de Duitse vestiging van Qcells voor klantenservice via telefoon en e-mail.

TÜV gecertificeerd: Qcells zonnepanelen voldoen aan de hoogste normen en zijn gecertificeerd door TÜV.

8. JA Solar

JA Solar is een vooraanstaand Chinees bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoogwaardige zonnepanelen. Opgericht in 2005, heeft JA Solar zich ontwikkeld tot een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van zonnepanelen.

De kenmerkende eigenschappen van JA Solar zijn:

Productgarantie: 12 jaar.

Vermogensgarantie: Na 25 jaar behouden de zonnepanelen nog steeds 84,80% van hun oorspronkelijke vermogen.

Maximale module-efficiëntie: Bereikt een indrukwekkende efficiëntie van 21,8%.

Betrouwbaarheid en kwaliteit: Sinds 2016 is JA Solar erkend als ‘Top Brand PV’ door installateurs en eindgebruikers wereldwijd, volgens EuPD Research. De zonnepanelen van JA Solar worden consequent beoordeeld als Top Performer op de 2022 PVEL PV-module betrouwbaarheidsscore kaart.

Insurance Backed Warranty: De productgarantie van JA Solar is verzekerd door een verzekeringsmaatschappij, waardoor u gemoedsrust heeft in het geval dat JA Solar niet aan haar beloften kan voldoen.

Kredietrating door PV Module Tech: Beoordeeld met een AA-rating.

Wereldwijde aanwezigheid: JA Solar heeft acht vestigingen wereldwijd, waarbij het filiaal in Duitsland heel Europa bedient. De klantenservice is beschikbaar in zowel het Duits als het Engels, en u kunt contact opnemen via e-mail of een Duits telefoonnummer (+49).

TÜV gecertificeerd: JA Solar zonnepanelen voldoen aan de hoogste normen en zijn gecertificeerd door TÜV.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

9. SunPower

Het beste merk zonnepaneel is op dit moment SunPower. SunPower is de grootste fabrikant van zonnepanelen.

SunPower zonnepanelen zijn de meest winstgevende en hoogwaardige zonnepanelen die momenteel beschikbaar zijn. Deze zonnepanelen behalen een indrukwekkend rendement van maximaal 22,7% en behouden zelfs na 40 jaar nog een rendement van 20,04%, wat SunPower tot de onbetwiste leider in zonne-energie maakt.

SunPower is een vooruitstrevend en innovatief bedrijf met een track record sinds 1985, dat enkele van de krachtigste en meest efficiënte kristallijne zonnepanelen op de markt produceert. Ze bieden bovendien de meest uitgebreide garanties in de sector.

De unieke kenmerken van SunPower:

Productgarantie: 40 jaar. Dit is de langste productgarantie op de markt, met een uitzonderlijk uitgebreide dekking.

Vermogensgarantie: Ongeëvenaard met een garantie van 95,4% na 10 jaar, 92,0% na 25 jaar en 88,3% na 40 jaar.

Maximale module-efficiëntie: SunPower levert de hoogste efficiëntie zonnepanelen, met de MAXEON 3 430 Wp-module als koploper met een rendement van 22,7%.

Betrouwbaarheid: SunPower Maxeon 5 zonnepanelen worden als Top Performer beoordeeld in kwaliteitstesten op de 2022 PVEL PV-module betrouwbaarheidsscore kaart. Hoewel SunPower geen ‘Top Brand PV’-onderscheiding heeft, blijkt uit gesprekken tussen Zonnepanelen Kennis en EuPD Research dat SunPower over het algemeen tot de best beoordeelde merken behoort in enquêtes onder installateurs, ondanks het ontbreken van actieve reclame voor prijzen.

Kredietrating door PV ModuleTech: Niet vermeld, maar SunPower profiteert van de financiële kracht en ondersteuning van de Franse multinational TotalEnergies SE, het zesde grootste energiebedrijf ter wereld.

Nederlandse klantenservice beschikbaar via e-mail en telefonisch via een Nederlands 0800-telefoonnummer.

TÜV gecertificeerd.

10. DMEGC Solar

DMEGC Solar is in 2009 opgericht als dochteronderneming van DMEGC (Dongguan Magnetics Electronics Group Co., Ltd.), een bedrijf dat al sinds 1980 actief is. De N-Type serie zonnepanelen van DMEGC Solar, geschikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik, biedt uitstekende garanties en rendement.

Nieuw en dynamisch bedrijf

Langdurige garantie van 25 tot 30 jaar op elektrische prestaties

Voortdurende verbeteringen en optimalisatie

Strikte kwaliteitscontrole

Sterke financiële positie

Kosteneffectief merk

A merk zonnepanelen

A-merken zonnepanelen: een belangrijke investering

Het installeren van zonnepanelen is een aanzienlijke investering. U investeert van tevoren aanzienlijke financiële middelen, waardoor het van het grootste belang is om een weloverwogen keuze te maken. Een fout in deze keuze kan namelijk kostbaar zijn, met potentiële verliezen van € 5.000 tot € 10.000. Bovendien is het van essentieel belang dat uw zonnepanelen gedurende ten minste 25 jaar optimaal presteren zonder problemen, storingen of aanzienlijke vermindering van het rendement.

De markt biedt meer dan 1000 verschillende zonnepanelen, elk met hun eigen aansprekende claims en prijskaartjes. Maar hoe weet u welk merk u moet kiezen? Het selecteren van het verkeerde merk brengt namelijk niet zonder risico’s met zich mee.

Aziatische panelen

Zijn Europese zonnepanelen superieur aan die uit China? De realiteit is echter complexer dan dat. De meeste fabrikanten van zonnepanelen laten hun zonnecellen namelijk produceren in landen met lage arbeidskosten, zoals China, Vietnam, Maleisië, Zuid-Korea of Taiwan, volgens strikte specificaties en met behulp van hun eigen gepatenteerde technologie. Dit wordt gedaan om zonnepanelen tegen een zo competitief mogelijke prijs op de markt te brengen.

Ter vergelijking: zelfs een Amerikaans premium merk zoals Apple laat zijn iPhones vervaardigen in China, volgens de strengste eisen en normen. SunPower, met zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten van Amerika, laat zijn zonnecellen produceren in de Filipijnen en assembleert ze in Maleisië.

Hoe kan je de juiste zonnepaneel kiezen?

Er bestaat niet één ‘beste’ merk zonnepanelen. Voor de meest geschikte keuze is het raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende erkende installateurs. Elk project is namelijk uniek en installateurs hebben vaak hun eigen voorkeur voor bepaalde zonnepanelen merken. Door meerdere offertes te vergelijken, kun je niet alleen de kwaliteit van deze merken beoordelen, maar ook prijzen, garantieperiodes en andere aspecten in overweging nemen. Op die manier kun je zeker zijn van een zonnepaneleninstallatie die aan jouw specifieke behoeften voldoet, tegen de juiste prijs.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor verschillende afmetingen vergelijken?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

De beste tarieven

Zonnepanelen offerte stap 1