Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Opbrengst zonnepanelen valt tegen

Valt de opbrengst van je zonnepanelen tegen? Dit kan dan erg frustrerend zijn. Je had er namelijk veel van verwacht. Maar wat moet je nu doen? Misschien heb je recent zonnepanelen laten plaatsen en uiteraard wil jij er het maximale uithalen. Dit is ook logisch, want je hebt de investering gedaan omdat je flink wil besparen op de energiekosten. Je verdient als dat lukt ook snel je investering terug en dan is dat een goede keuze geweest. Soms kan de zonnepanelen opbrengst tegenvallen en dat kan verschillende oorzaken hebben, maar het wordt ook weer opgelost!

Oorzaken tegenvallende zonnepanelen opbrengst

Een mogelijke oorzaak als de opbrengst van je zonnepanelen ineens tegenvalt kan zijn dat de panelen vies zijn. Denk hierbij aan fijnstof, maar ook aan mos en algen. Het beste kun je de panelen dan ook ieder jaar schoon laten maken, dan kun je het rendement verbeteren. Een zonnepanelen installateur kan dat voor je doen, maar je zou het ook kunnen overwegen om zelf te doen. Op zonnige dagen kun jij een hoge opbrengst hebben, als de panelen maar schoon zijn. Een ervaren installateur zal ook alle kleine vlekjes verwijderen, zodat jij er het maximale uit kunt halen. Het weer heeft namelijk een aanzienlijke invloed op het totale vermogen en de opbrengst.

Zonnepanelen inclusief montage

Schaduw op je zonnepanelen

Je zonnepanelen hebben veel zon nodig, maar het kan zijn dat er toch veel schaduw op de panelen komt.  Laat daarom de panelen op de juiste manier plaatsen en win altijd advies in, zodat je weet dat je de maximale opbrengst kunt krijgen. Het kan zijn dat een of meerdere panelen in de schaduw liggen. Je zou dan ook een micro omvormer per paneel kunnen plaatsen in plaats van een centrale omvormer. Er wordt dan aan de achterzijde van ieder paneel een kleine omvormer geplaatst en deze dekt het vermogen van het paneel. De micro omvormers kunnen veel oplossen en dan gaat de lagere opbrengst weer naar een beter rendement zonnepanelen toe.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Binnen 1 minuut geregeld!

Is een zonnepaneel kapot?

Het kan zijn dat een zonnepaneel niet goed werkt of echt kapot is. Laat dan een zonnepanelen installateur komen om dat na te kijken. Je zou dan een onderhoudscontract af kunnen sluiten en dan komen ze ieder jaar de panelen controleren. Maar dit is maar net wat je zelf wil, maar dan wordt het wel netjes bijgehouden. Laat je zonne energiesysteem goed nakijken bij een tegenvallende opbrengst. Defecte zonnecellen kunnen een mogelijke oorzaak zijn en dat heeft dan invloed op de gemiddelde opbrengst.

Er zijn verschillende factoren die de opbrengst van zonnepanelen in de weg kunnen zitten. Je gaat voor een hoge maandelijkse opbrengst en je wil de opgewekte stroom zelf gebruiken. Daarom wil je ook met het juiste aantal zonnepanelen je eigen elektriciteit opwekken en dan kun jij weer gaan voor een goede jaarlijkse opbrengst, met welk type zonnepanelen dan ook. Zorg dat je weet wat de oorzaak is, misschien zijn er wel te weinig panelen en kun jij een hoge opbrengst bereiken door extra panelen te plaatsen.