Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Wat kosten 6 zonnepanelen

Gratis offerte aanvragen

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

De kosten van 6 zonnepanelen inclusief montage

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? De kosten voor 6 zonnepanelen spelen hier natuurlijk in mee. Goed om dat te berekenen als je over wil stappen naar zonne energie. 6 zonnepanelen kunnen misschien genoeg zijn, dit weet je als je je jaarlijkse opbrengst kunt berekenen. Het is voor iedere woning anders hoeveel panelen er nodig zijn. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het aantal panelen, daar leggen we in dit artikel meer over uit.

Wat kosten 6 zonnepanelen

6 Zonnepanelen is een populaire keuze

De zonnepanelen kosten zijn een belangrijk onderdeel tijdens de keuze om over te stappen. Steeds meer mensen maken de keuze voor zonnepanelen. Ze zijn erg populair en het laten installeren van zonnepanelen zorgt ervoor dat je een lagere energierekening krijgt. Ook de waarde van je woning stijgt. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu. Maar of dat zonnepanelen voor jou interessant zijn, hangt af van de zonnepanelen prijs en van de totale opbrengst.

Sommige mensen overwegen de optie zonnepanelen huren, maar je kunt ook een zonnepanelen set aanschaffen of gewoon losse panelen bestellen. Je wil in ieder geval energie opwekken en dan is het goed om je hierin te verdiepen. Veel mensen kiezen hierbij voor 6 zonnepanelen, dit is vooral voor mensen die in hun eentje zijn geschikt!

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Hoeveel panelen wil je?

Voordat je voor zonnepanelen kiest, is het goed om meer te weten over de zonnepanelen opbrengst. Hoeveel stroom wil je opwekken? Wat is de oppervlakte van je dak? Hoeveel zonuren heeft het dak gemiddeld? Als je deze vragen kunt beantwoorden, kun je de opbrengst (laten) berekenen. Natuurlijk wil je flink besparen, dit kan ook. De afgelopen jaren zijn de panelen namelijk veel goedkoper geworden, zeker voor eigen verbruik. Zo kun je een goede berekening maken of de kosten van 6 zonnepanelen opwegen tegen de opbrengsten.

Vergelijken offertes via Go Zonnepanelen

Kwaliteit en veiligheid op #1

 InstallQ gecertificeerde monteurs

15 jaar ervaring 

Investeren in 6 zonnepanelen

Als je zonnepanelen kiest, dan heb je daar al enige tijd over nagedacht. Het is namelijk een flinke investering die je gaat doen. Wist je dat het vermogen van zonnepanelen wordt aangeduid met Wp? Ook moet je weten dat hoe hoger het vermogen is, hoe hoger de prijs is. Als je 6 zonnepanelen wil kopen, dan kost je dat gemiddeld tussen de 4000 en de 4500 euro. Bedenk je ook wat je nog meer nodig hebt, zoals wat voor type omvormer? Zijn de panelen voor platte daken of schuine daken? Wat is het BTW tarief waar je rekening mee moet houden? De prijzen variëren afhankelijk van het merk en het aantal.

Zonnepanelen plaatsen

Factoren die invloed hebben op de opbrengst van 6 zonnepanelen

Wat de opbrengst is van 6 zonnepanelen hangt af van een aantal factoren. Dit hangt onder andere af van het vermogen van de panelen, de grootte van de panelen, het aantal zonuren, de temperatuur en ook de hellingshoek van het dak heeft hier invloed op. De opbrengst van de panelen hangt ook af van je woonplaats. Als je aan de kust woont dan heb je over het algemeen veel meer zonuren. Ook moet je kijken of de omliggende gebouwen geen invloed hebben op hoeveel zon jij krijgt op je zonnepanelen. Als de gebouwen alle zon tegenhouden, is het zonde en dat gaat ten koste van de gemiddelde opbrengst.

Professionele installatie

De beste installateurs

Vrijblijvend vergelijken

Binnen 1 minuut

A-kwaliteit zonnepanelen

Beste materialen

Aandachtspunten bij de kosten van 6 zonnepanelen?

Er zijn een paar punten waar je op moet letten als je de kosten wil weten van 6 zonnepanelen:

  • Is de prijs weergegeven inclusief de andere materialen, zoals een micro omvormer?
  • Is de prijs inclusief of exclusief BTW?
  • Zijn de panelen geschikt voor je platte dak of voor een schuin dak?
  • Kies je een set zonnepanelen of losse panelen?
  • Wat zijn de extra bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden

Ga zelf nog even na of dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en ontdek dan de gemiddelde prijzen inclusief installatie. 6 zonnepanelen inclusief montage jouw keuze? Bereken dan je terugverdientijd en ga na hoeveel jij kunt besparen op je eigen stroomverbruik (en voor een gemiddeld huishouden). De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt, wordt mede bepaald door de hoeveelheid stroom die je verbruikt. Lees je goed in en ervaar dan zelf alle voordelen.

Ontvang een vrijbijvende offerte

 Binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1

Offerte voor 6 zonnepanelen?

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Bespaar ruim €1.600 per jaar

Gratis en vrijblijvend advies

Aanvraag binnen 1 minuut

Zonnepanelen offerte stap 1