Vergelijk verschillende installateurs

Gratis en vrijblijvend

Het beste aanbod

Home   |   Over ons    |   Offerte   |   Contact

Zonnepanelen aanschaffen? Dit zijn onze tips!

Je denkt aan zonnepanelen kopen, maar waar let je dan op? Wil je losse panelen of monokristallijne panelen? Misschien weet je het nog niet, maar wat je wel weet is dat jij je eigen opgewekte stroom wil gebruiken en zo geld wilt besparen. Een goede keuze en een slimme investering. Neem daarom de tijd om alles op een rijtje te zetten en je keuze te maken wat je gaat doen met de zonne energie.

Zonnepanelen aanschaffen doe je zo

Als je denkt aan zonnepanelen, dan denk je aan je dak. Is jouw dak wel geschikt? Zijn er genoeg zonuren per dag? Het is belangrijk dat je bij zonnepanelen kopen denkt aan een goede positie op het dak. Als de panelen veel zon krijgen, dan leveren ze pas genoeg op! Het beste kan het dak op het zuiden liggen en het moet dan geen schaduw krijgen van bomen of gebouwen. Toch kan een andere positie ook prima zijn voor zonnepanelen, het gaat er eigenlijk om dat er genoeg zon op de panelen komt en dan begint het terugverdienen.

  • Vraag je ook af of dat je losse zonnepanelen wil of dat je liever een zonnepanelen set aan wil schaffen. Losse panelen kopen kan duurder zijn, maar dat is niet altijd zo. Je gaat in ieder geval voor duurzame stroom en het kopen van zonnepanelen moet je niet gehaast doen. Denk nog aan deze tips van ons:
  • Kies een gecertificeerde installateur bij het aansluiten, zodat je weet dat het goed wordt gedaan.
  • Kies het type zonnepaneel wat bij je dak past en laat je hier indien nodig over informeren.
  • Let op je eigen budget en kies dan voor groene stroom door eigen zonne energie op te wekken met jouw zonnepanelen.
  • Het aantal zonnepanelen wat je nodig hebt hangt af van hoeveel plaats er is op je dak, maar ook van je energiebehoefte. Laat je hierover informeren.
  • Als je een antwoord wil op de vraag, wat kosten zonnepanelen? Dan is het goed om navraag te doen bij diverse bedrijven. Vervolgens kun je met een gerust hart zonnepanelen kopen.
Zonnepanelen aanschaffen

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Dit is een goede vraag en dit hangt af van hoeveel plaats er is op het dak, maar ook hoeveel stroom je verbruikt en wat je budget is. Hoe meer panelen je laat plaatsen, hoe hoger de prijs. Maar je wekt dan wel meer stroom op, maar de vraag is heb je dat nodig? Je moet daarom laten berekenen hoeveel stroom je nodig hebt om aan je energiebehoefte te voldoen, want meer heb je niet nodig.

Zonnepanelen offertes vergelijken?

Zonnepanelen offerte stap

Binnen 1 minuut geregeld!

Installatie van je zonnepanelen

Je wil graag het maximale uit je zonnepanelen halen en dan is het advies om het installeren uit handen te geven. De zonnepanelen moeten namelijk op de juiste positie op het dak worden geplaatst. Maar ook het kiezen van de juiste micro omvormers is van belang, net als veilig werken en goed aansluiten in de meterkast. Een ervaren installateur laat je alles zien als de zonnepanelen geplaatst zijn en dan kan het terugverdienen beginnen.

Welke soorten panelen heb je nodig?

Bij zonnepanelen aanschaffen moet je je ook verdiepen in de verschillende soorten panelen. Je hebt monokristallijne panelen en polykristallijne panelen. Dit korten ze vaak af als poly en mono. Er zijn wel een paar verschillen, want de mono panelen zijn vaak zwart en de blauwe zijn dan poly panelen. Je moet ook weten dat je voor de mono panelen meestal meer moet betalen, maar ze zijn wel efficiënter. Qua levensduur is er weinig verschil.